Antena 3 Actualitate Mihai Gâdea, reacție dură la adresa lui Vlad Voiculescu: ”Este profund incompetent sau profund ticălos?”

Mihai Gâdea, reacție dură la adresa lui Vlad Voiculescu: ”Este profund incompetent sau profund ticălos?”

de Laura Dinu    |    08 Apr 2021   •   14:03
Mihai Gâdea, reacție dură la adresa lui Vlad Voiculescu: ”Este profund incompetent sau profund ticălos?”

Mihai Gâdea a comentat, joi, declarațiile ministrului Sănătății, care a declarat că nu știa că în Ordinul de ministru era prevăzut faptul că morții COVID trebuie înmormântați fără haine. ”Întrebarea este dacă este profund incompetent, că nu știa ce este, de fapt, în ordin sau știa, și este profund ticălos”.

”Am participat împreună la ceva de neimaginat. Este pur și simplu WOW. În momentul în care a fost prins de presă că minte, cu o nesimțire cum eu nu am mai văzut la un ministru în ultimii 30 de ani, încearcă să explice plin de tupeu și de aroganță, așa cum a fost în toată această perioadă, că de fapt nu scrie în niciun ordin de ministru că decedații sunt băgați goi în saci. 

Și la întrebarea repetată a colegilor noștri dacă își cere scuze pentru această situație... Din data de 2 martie există acest ordin blocat la Ministerul Sănătății și el spune că nu a știut despre el. Dar în momentul în care îl întreabă, în mod repetat, dacă își cere scuze pentru acest lucru, minte cu o nesimțire ce eu nu am văzut niciodată în viața mea. Un tupeu cum eu nu cred că am mai văzut vreodată pentru cineva care ocupă o funcție de ministru. Și spune că nu există în ordin treaba asta. Până când Sergiu Cora îi dă decisiva, îi dă șah mat, și în momentul de față, sigur că te uiți la Vlad Voiculescu cum a fugit ca un laș de declarații și a lăsat niște înalți prelați în fața Ministerului, el fiind gazdă acolo. Dar el a plecat pentru că Sergiu i-a citit din ordin și i-a spus: ”În ordin scrie foarte clar că” și îi citează că decedații sunt băgați în saci, dezbrăcați, goi”. La momentul respectiv se întoarce și pleacă, și fuge, ca un laș. 

Aici e o întrebare: Întrebarea este dacă este profund incompetent, că nu știa ce este, de fapt, în ordin și, dacă nu știa, după toată această dramă, aproape 25.000 de familii, dacă nu știa, este profund incompetent. Sau știa, și este profund ticălos. E ori una, ori alta. Ori este cel mai incompetent ministru al Sănătății din istoria României, într-o speță ca aceasta să spună că nu e în ordin și să mintă, ori este pur și simplu un ticălos, pentru că știa și minte presa și țara. 

Este cel mai halucinant moment din această pandemie. Pentru că este vorba despre morții noștri, de persoane dragi care au fost pierdute și el minte cu nerușinare că nu există în ordin. Însă este foarte clar în ordin: 

Cadavrele contaminate ca urmare a infecției COVID-19 confirmate prin teste specifice de laborator, care au fost autopsiate, se îmbălsămează cu caracter obligatoriu la sfârșitul autopsiei pentru a preveni transmiterea infecției. Aceste cadavre se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac.

Sergiu citește asta și în momentul respectiv fuge ca un laș. Este un laș și este cea mai mare dezamăgire posibilă ca un om tânăr să se comporte așa, să fie atât de incompetent sau ticălos”, a declarat Mihai Gâdea la Antena 3. 

Vlad Voiculescu, prins cu minciuna de reporterii Antena 3

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat, joi, că Ordinul de ministru nu prevedea faptul că morții de COVID nu trebuie îmbrăcaţi, astfel că nu era obligatoriu ca persoanele decedate să fie puse, fără haine, în saci.

"Dacă cei de la Pompe funebre au îngropat oameni fără să respecte legea, atunci au făcut de capul lor", a spus, joi, Vlad Voiculescu, răspunzând unei întrebări a presei.

Întrebat de jurnalişti dacă îşi prezintă scuze familiilor celor decedaţi de COVID şi îngropaţi fără haine, ministrul a spus că nu el a semnat ordinul şi că nu scrie nicăieri că acele cadavre nu pot fi îmbrăcate.

"Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare-capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine.

(...) Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat. Nu are de ce să-şi ceară scuze nimeni din minister, ci acela care nu respectă legea", a spus şeful de la Sănătate.

Apoi, reporterul Antena 3 i-a citit şefului de la Sănătate din Ordinul de ministru de anul trecut, iar Vlad Voiculescu a spus va reveni asupra lui și îl va citi. 

×
Subiecte în articol: Mihai Gâdea Vlad Voiculescu

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close