Antena 3 CNN Actualitate Propunere de compromis pentru aderarea României la Schengen. Mihai Gâdea: ”Există și un scenariu care nu este pe marile agenții!”

Propunere de compromis pentru aderarea României la Schengen. Mihai Gâdea: ”Există și un scenariu care nu este pe marile agenții!”

Politico vorbește despre o propunere de compromis care circulă în momentul de față, cu privire la aderarea României la Schengen.

Propunere de compromis pentru aderarea României la Schengen. Mihai Gâdea: ”Există și un scenariu care nu este pe marile agenții!”
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    08 Dec 2022   •   10:40

Potrivit acesteia, Croația ar urma să intre în Schengen, România ar primi recomandare de aderare, dar nu ar fi un vot care să ne ducă direct în Schengen, iar Bulgaria ar primi un plan de integrare etapizată. 

Potrivit realizatorului Antena 3 CNN, Mihai Gâdea, aceasta este una dintre propunerile care se află pe masă în momentul de față. 

”Politico spune: Croația va intra în Schengen, România va primi recomandarea de aderare iar Bulgaria ar primi un plan de integrare. Acesta este un plan care se discută, dar nu are toate voturile. 

În această dimineață, Reuters spunea faptul că există o sursă diplomatică, sub protecția anonimatului, potrivit căreia ”Croația se poate aștepta la o decizie pozitivă”. 

Reuters spune, de asemenea, că România și Bulgaria vor fi lăsate pe dinafară, cel puțin încă o jumătate de an”, a explicat Mihai Gâdea.  

”Există însă și un scenariu care nu este pe marile agenții, care spune ca Austria s-ar putea abține în situația României, s-ar putea cere un vot care să fie distinct pentru România, pentru Croația și pentru Bulgaria.  

Bulgaria neavând în momentul de față nicio șansă, însă, dacă în cazul în care, pentru România s-ar obține un vot separat, ar exista șansa ca în felul acesta să putem fi decuplați de Bulgaria și în felul acesta să putem intra în Schengen. Există chiar un precedent în sensul acesta”, a mai explicat Mihai Gâdea la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Schengen Mihai Gâdea
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close