Antena 3 CNN Actualitate Mihai Leu, implicat într-un accident la Raliul Mureșului: Pilotul a intrat cu mașina într-un gard | 2 copii, răniți

Mihai Leu, implicat într-un accident la Raliul Mureșului: Pilotul a intrat cu mașina într-un gard | 2 copii, răniți

Pilotul Mihai Leu a intrat cu mașina într-un gard, sâmbătă, la Raliul Mureșului.

Mihai Leu, implicat într-un accident la Raliul Mureșului: Pilotul a intrat cu mașina într-un gard | 2 copii, răniți
Sursa foto: Antena 3
de Bianca Timșa    |    02 Iul 2022   •   14:40

Doi copii din public au fost răniți, după ce pilotul Mihai Leu s-a izbit cu mașina de un gard de protecție.

Doi copii răniți, de 6 și 8 ani, transportați la spital

Mașina condusă de Mihai Leu a acroșat un gard de siguranță, iar în urma impactului au fost răniți doi minori, de 6 și 8 ani, care se aflau după acel gard de siguranță.

Ambii copii au fost transportați la spital, pentru a primi îngrijiri medicale de specialitate.

Poliția a deschis acum un dosar penal, pentru a stabili cu exactitate cum a avut loc incidentul.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Poliția a deschis dosar penal

La concurs, Mihai Leu a înregistrat un timp foarte bun și a obținut locul doi.

Mihai Leu este bine în urma incidentului.

Accidentul de la Raliul Târgu Mureș s-a produs la intersecția Ștefan cel Mare cu Borsos Tamas.

”Un autoturism de curse condus de un bărbat, de 54 de ani, a acroșat un gard de siguranță, rănind, totodată, doi minori, de 6 și 8 ani, aflați după gard”, transmite Poliția Mureș.

Titi Aur: ”Nu a fost un accident, ci o ieșire din decor”

”În primul rând, nu a fost un accident, a fost o ieșire în decor. În automobilismul sportiv aceste lucruri sunt permise. 

Mihai Leu a mers și merge ca de fiecare dată, că un adevărat campion, doar pentru locul 1, se luptă pentru locul 1. Locul 1 în automobilism înseamnă să fii mereu la limită, iar la limită înseamnă că treci și peste limită puțin.

A derapat un pic mai mult pentru un monopost mult, a venit foarte tare pentru o astfel de mașină. Astfel de mașini într-adevăr nu-ți dă senzația de viteză, pentru că este o mașină, ca de Formula 1, pentru circuit stradal. O astfel de ieșire în decor este permisă, este ca și cum un fotbalist ar pica o dată, ar fi o dată faultat.

E o mică ieșire, o mică greșeală, dar gardurile de protecție pentru spectatori sunt mai în spate, nu sunt chiar lângă acele garduri, tocmai pentru a fi în siguranță. 

Este practic o fază de joc și de fiecare dată Mihai Leu a luptat și a mers pentru locul 1 și de data asta se luptă pentru locul 1. Nu e un accident, este practic o fază de joc la automobilismul. Nu e pe stradă, este circuit, este totul protejat, este închisă circulația”, a spus Titi Aur, expert în conducere defensivă, sâmbătă, la Antena 3.

Din primele informații, cauza incidentului ar fi un de un derapaj, apreciază Titi Aur.

”A venit la limită, tare pentru această mașină, mașină a glisat puțin, a controlat-o până la un moment dat, apoi a făcut un derapaj mai mai accentuat și s-a oprit practic în acel gard, pentru a nu se duce să nu dea cu roata în bordură sau să nu piardă cursa, fiind în perioada de calificări sau manșa de concurs, indiferent unde era, a ratat această manșă, dar va concura probabil mai departe. 

Repet, este o fază de joc permisă pe circuit sau în circulație închisă, niciodată pe stradă. Pe stradă, nu suntem la limită la curse, trebuie să fim la limită. Asta este diferența între a conduce și a pilota. Mihai pilota și pilotează foarte bine”, susține Titi Aur.

În ce privește viteza pe care o avea în acel moment, ”probabil 100-120, când a pornit faza. 

Bineînțeles că pe urmă, în timpul derapajului și frânat, s-a tot redus viteza, dar probabil undeva peste 100 la oră viteză mare pentru stradă. Pentru această mașină, viteză normală pe circuit”.

În curs de actualizare.

×
Subiecte în articol: Mihai Leu accident raliu Raliul Mureșului
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close