Antena 3 CNN Actualitate VIDEO. Mihai Neșu mănâncă singur, la mai bine de 10 ani după cumplitul accident care l-a lăsat într-un scaun cu rotile

VIDEO. Mihai Neșu mănâncă singur, la mai bine de 10 ani după cumplitul accident care l-a lăsat într-un scaun cu rotile

Minune la început de an pentru Mihai Neșu. Fostul fotbalist poate mânca singur după mai bine de un deceniu de la un accident care l-a lăsat paralizat și l-a trimis într-un scaun cu rotile.

VIDEO. Mihai Neșu mănâncă singur, la mai bine de 10 ani după cumplitul accident care l-a lăsat într-un scaun cu rotile
de Laura Dinu    |    06 Ian 2021   •   08:00

În vârstă de 37 de ani, Mihai Neșu face progrese prin terapie și cu fiecare zi demonstrează că poate transforma tragica sa poveste într-o provocare. 

Imaginile au apărut pe pagina oficială de Facebook a Fundației Mihai Neșu, alături de următorul mesaj. 

”BUCURIE MARE! Mihai Nesu manâncă singur cina la aproape 10 ani după accident! 

După cum observați, Mihai este ajutat de niște ustensile speciale, dar independența primită astfel e foarte importantă! 

Slavă lui Dumnezeu!”. 

În mai 2011, Mihai Neșu s-a accidentat extrem de grav în timpul unui antrenament al formației olandeze Utrecht. În urma coliziunii cu un coleg de echipă, Alje Schut, Neșu a căzut la pământ, incapabil să miște de la gât în jos. Transportat de urgență la spital, Neșu a fost diagnosticat cu fractură de vertebră cervicală și a fost operat imediat.

În următoarele luni, Neșu a reînceput să vorbească, apoi a început recuperarea medicală și și-a recâștigat parțial controlul asupra brațului drept.

Pe 18 ianuarie 2012, a susținut prima sa conferință de presă de după accident, când a anunțat că va înființa o fundație care să ajute copiii români cu dizabilități. Din 8 februarie 2012, el a început să își miște și mâna stângă. Începând cu luna mai a aceluiași an, a plecat în Statele Unite ale Americii la o clinică de fizioterapie din statul California, unde recuperarea sa a continuat, el reușind să recapete din ce în ce mai mult control asupra ambelor mâini, informează Wikipedia. 

×
Subiecte în articol: Mihai Nesu
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close