Antena 3 CNN Actualitate Mihai Pleșu a fost eliberat. Se va afla sub control judiciar timp de 60 de zile

Mihai Pleșu a fost eliberat. Se va afla sub control judiciar timp de 60 de zile

Mihai Pleșu a fost eliberat. Se va afla sub control judiciar timp de 60 de zile
de S.T.    |    07 Apr 2019   •   08:33

Mihai Pleşu, fiul scriitorului Andrei Pleşu, se va afla sub control judiciar timp de 60 de zile, conform deciziei luate de judecătorii care au respins cererea procurorilor DIICOT de arestare preventivă pentru trafic de droguri de mare risc.

Aceeaşi măsură a fost aplicată şi celorlalte şapte persoane reţinute în cursul zilei de vineri.

Avocatul lui Mihai Pleşu acuză: "I s-a luat sânge fără să fie consultat. Are două infarcturi"

"S-a dispus luarea controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Clientul meu respinge toate acuzaţiile. Din punctul meu de vedere, nu sunt probe care să susţină acuzaţiile procurorului. Nu există probe din care să rezulte măcar o întâlnire, un trafic de droguri în perioada celor 7 luni de când durează această anchetă", a declarat Sandra Grădinaru, avocatul lui Mihai Pleşu.

Procurorii DIICOT Iaşi şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Iaşi au efectuat, vineri, opt percheziţii domiciliare în Bucureşti, Iaşi şi comuna ieşeană Probota. Şapte persoane au fost acuzate de trafic de droguri de risc în formă continuată şi trafic de droguri de mare risc în formă continuată.

Avocat: Mihai Pleşu nu recunoaşte acuzaţiile în dosarul de trafic de droguri

"La data de 17 septembrie 2018, organele de urmărire penală s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane care domiciliază pe raza judeţului Iaşi comercializează droguri de risc - cannabis (skunk) şi droguri de mare risc - comprimate de ecstasy (MDMA) mai multor consumatori de pe raza municipiului Iaşi. De asemenea, s-a reţinut faptul că o suspectă în cauză comercializează cannabis cu suma 60-70 lei/gram, iar în perioada când în municipiul Iaşi se organizează, în incinta unor diferite cluburi, evenimente muzicale, în principal cu specific tehno, suspecta se aprovizionează şi cu cantităţi de comprimate ecstasy (MDMA) în vederea comercializării", a informat vineri DIICOT, printr-un comunicat de presă.

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close