Antena 3 CNN Actualitate Mihai Tudose, critici pentru MAE, în scandalul cu Ungaria

Mihai Tudose, critici pentru MAE, în scandalul cu Ungaria

Mihai Tudose, critici pentru MAE, în scandalul cu Ungaria
Sursa foto: Foto: gov.ro
07 Sep 2017   •   21:47

Premierul Mihai Tudose a criticat, joi, poziţia MAE faţă de scandalul diplomatic cu Ungaria pe tema Liceului Romano-Catolic din Târgu Mureş, spunând că nu ar fi trebuit să reacţioneze atât de "dur", ca la "box". El a precizat că nu crede că Ungaria va vota împotriva aderării României la OECD, potrivit News.ro.

"Am citit mesajul Ungariei în altă cheie. E venit de la un secretar de stat, (...) un mesaj de aşa importanţă (...) nu vine de la un secretar de stat. Aia a fost o chestie care eu cred a fost o neînţelegere şi exacerbare. Nu consider foarte fericită poziţia MAE român, care s-a materializat tot de la un secretar de stat. O exacerbare a situaţiei care nu duce la nimic bun", a spus premierul, citat de News.ro, care a adăugat că reacția MAE a fost prea rapidă și prea dură.

Guvernul ungar a decis să îşi retragă sprijinul faţă de admiterea României în diverse organizaţii internaţionale, inclusiv OECD, invocând faptul că autorităţile române ar fi decis suspendarea cursurilor Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş. 

×
Subiecte în articol: mihai tudose critici MAE scandal Ungaria
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close