Antena 3 CNN Actualitate Mihai Tudose, mesaj pentru autoritățile române: „Să țineți aproape de românii răniți în Barcelona!”

Mihai Tudose, mesaj pentru autoritățile române: „Să țineți aproape de românii răniți în Barcelona!”

Mihai Tudose, mesaj pentru autoritățile române: „Să țineți aproape de românii răniți în Barcelona!”
18 Aug 2017   •   12:10

Premierul Mihai Tudose a avut un mesaj pentru autoritățile române, după ce mai mulți concetățeni au fost răniți în atentatul din Barcelona.

”Transmit pe această cale un mesaj de solidaritate cu Spania și de compasiune pentru cei decedați. Ministrul de Externe, vă rog frumos, împreună cu ministrul Sănătății, să țineți aproape de românii răniți. Că, doar trei, unul dacă era, și acela. Nu e grav. Poate trebuie aduși acasă, poate sunt tratați mai bine aici”, a spus premierul Mihai Tudose, în debutul ședinței de Guvern de vineri.

Trei români au fost identificați printre persoanele rănite în urma atentatului terorist de la Barcelona, a precizat Ministerul Afacerilor Externe. Cele trei persoane sunt spitalizate, iar starea lor nu este gravă.

Ministerul de Externe precizează că operaţiunea de identificare a victimelor şi cetăţeniei răniţilor este un proces complex, aflat în desfăşurare, situaţia fiind una care se schimbă de la un moment la altul. 

Un număr de 13 persoane au fost ucise şi peste 100 au fost rănite de o camionetă care a intrat în pietoni joi după-amiază pe bulevardul Las Ramblas, cea mai cunoscută arteră turistică din Barcelona. Acest atac a fost revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic. 


 

×
Parteneri
Motorina, o nouă ieftinire înainte de weekend
x close