Antena 3 CNN Actualitate Mihai Tudose: "Plafonarea prețului gazelor, o veste bună pentru noi… o veste proastă pentru unii!"

Mihai Tudose: "Plafonarea prețului gazelor, o veste bună pentru noi… o veste proastă pentru unii!"

PSD susține că se impune reluarea, la nivelul coaliției de guvernare, a discuțiilor privind aplicarea reglementării prețurilor la energie și gaze în România, pe o perioadă limitată. PSD revine cu această soluție, prezentată încă de la începutul anului, deoarece realitatea economico-socială o impune.

Mihai Tudose: "Plafonarea prețului gazelor, o veste bună pentru noi… o veste proastă pentru unii!"
Sursa foto: Agerpres
de Gabriel Dano    |    26 Iul 2022   •   17:11

Iar cei de la PSD urmăresc cu atenție evoluțiile din Europa, unde tot mai multe voci importante din economie susțin că, după 30 de ani de liberalizare, în actualul context critic, securitatea energetică nu poate fi lăsată la mâna pieţelor.

Mihai Tudose a transmis astăzi, prin intermediul unei postări pe pagina sa de socializare, că plafonarea prețului gazelor este o veste bună pentru noi, însă o veste proastă pentru unii.

"Unii au sărit ca arși, ultima dată ieri, când noi, cei de la PSD, am cerut din nou discutarea de urgență a reglementării prețurilor la gaze și energie. Critica principală a fost că am fi... populiști, comuniști, retrograzi care nu înțeleg ,,binefacerile liberalizării“… Probabil că ei le înțelegeau biiine de tot!!!

Azi, 26 din cele 27 de state UE (excepția fiind rătăcita Ungarie) nu doar că au decis reducerea consumului de gaze cu 15%, dar au și cerut Comisiei Europene o evaluare urgentă a plafonării prețului gazelor. După consultarea țărilor membre, Comisia trebuie să vină cu propuneri concrete. Ce de "populiști" în UE!...

Când vezi goana după soluții a tuturor guvernelor europene (mai puțin al Ungariei, care și-a vândut pentru gaze ultima brumă de demnitate națională), când te confrunți la tine acasă cu falimentul strident al liberalizării pieței energiei, când piața nu doar că e distorsionată, ci disfuncțională, când spaima românilor sunt facturile la lumină și încălzire, când firmele încep să trimită oameni acasă - ei bine, în situația asta, mai lăsați gargara cinică, voi, apostoli (și beneficiari?) ai profiturilor nerușinate din energie! Orban, Cîțu, Popescu… cum e cu ,,piața liberă”? Aud?", a scris Mihai Tudose.

×
Subiecte în articol: mihai tudose plafonare pret gaze
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close