x close

Mihail Boldea a ajuns în România. Deputatul a fost transportat la ÎCCJ

de D.D.    |    M.Z.    |    L.D.    |    27 Mar 2012   •   13:19
Mihail Boldea a ajuns în România. Deputatul a fost transportat la ÎCCJ 525 Galerie foto (3) Foto: Mediafax

La 10 zile după ce a plecat spre ţările calde, deputatul Mircea Boldea a ajuns în România la bordul unei aeronave KLM. La ora 10.15, avionul  a decolat din Olanda cu destinaţia Bucureşti. Boldea a ajuns în ţară la ora 12.55, pe aeroportul Henri Coandă. Deputatul a fost dus direct în faţa judecătorilor pentru confirmarea mandatului de arestare.

Update 16.35 - Instanţa supremă a încheiat, marţi după-amiază, dezbaterile în cazul deputatului Mihail Boldea şi urmează să ia o decizie cu privire la confirmarea mandatului de arestare preventivă pentru 30 de zile emis pe numele acestuia.
   
Avocatul lui Boldea, George Moloman, a declarat la ieşirea din sala de judecată, că deputatul nu mai are încredere în structura DICOT - Galaţi, motiv pentru care a cerut la Parchetul instanţei supreme aducerea dosarului la Structura Centrală.
   
Moloman a arătat că face acest demers din cauză că procurorul de caz ar fi dat ordonanţă de interceptare a telefoanelor deputatului cu 48 de ore înainte ca acesta să plece din ţară.
   
Magistraţii instanţei supreme nu l-au audiat pe Mihail Boldea, deputatul refuzând să facă o declaraţie în acest moment, precizează Mediafax.

Update 15.05
- Şedinţa de la Înalta Curte a început mai devreme decât era prevăzut. Mihail Boldea va da o declaraţie în faţa instanţei.

Update 14.15
- Şedinţa în cazul Boldea a fost suspendată. Şedinţa se va relua la ora 15.15.


Update 14.00 -  Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ)au început  audierea deputatului Mihail Boldea. În cadrul acestei proceduri, parlamentarul va fi identificat, apoi audiat.

Update 13.40 - Deputatul Mihail Boldea a fost dus în sala de judecată a Secţiei de contencios administrativ a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), pentru că cea a Secţiei penale este ocupată. Parlamentarul va fi audiat de magistraţi cu uşile închise.

Update 13.30 - Mihail Boldea a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Update 13.15 - Deputatul Mihail Boldea a fost urcat într-o maşină de Poliţie şi este dus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi identificat şi a i se face formalităţile de încarcerate având în vedere că pe numele său s-a emis de către ICCJ un mandat de arestare pentru 30 de zile.

Update 12.55 - Avionul lui Boldea a aterizat pe Aeroportul Henri Coandă.

Update 12.30 - Aeronava în care se află Mihail Bolde a ajuns deasupra teritoriului României şi urmează să aterizeze, în jurul orei 13.00, pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă.


La Aeroportul Henri Coandă va fi preluat de la baza aeronavei de o escortă şi dus la instanţa supremă, apoi va fi dus la arestul Poliţiei Capitalei.Deputatul Mihail Boldea a fost arestat la Amsterdam, în această dimineaţă. Potrivit unui comunicat emis de DIICOT, mandatul de arestare emis pe numele parlamentarului a fost pus în aplicare.

Mihail Boldea a fost adus cu o cursă KLM de la Amsterdam, care a aterizat la Bucureşti la ora 13.00.

Boldea a plecat din Nairobi luni, la ora 22.30, aterizând la Amsterdam marţi, la ora 5.40, informează Mediafax.

După o escală de trei ore şi jumătate, el s-a îmbarcat la ora 9.15, la bordul unei aeronave KLM Royal Dutch, urmând să aterizeze la ora 13.00.

Deputatul s-a predat duminică seara la Consulatul României din Nairobi şi este în custodia autorităţilor române din Kenya.

Şase din cele opt persoane anchetate în dosarul deputatului Mihail Boldea încearcă să convingă magistraţii că pot fi cercetate în libertate. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) judecă, marţi, recursul celor şase arestaţi.

Deputatul Mihail Boldea este cercetat de procurorii DIICOT Galaţi pentru înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional care ar fi produs un prejudiciu de peste un milion de euro.Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati