Antena 3 CNN Actualitate Mihail Boldea: 'Vă implor, nu mă trimiteţi înapoi în celula aia! Mă distrugeţi fizic, ca om!'

Mihail Boldea: 'Vă implor, nu mă trimiteţi înapoi în celula aia! Mă distrugeţi fizic, ca om!'

Mihail Boldea: 'Vă implor, nu mă trimiteţi înapoi în celula aia! Mă distrugeţi fizic, ca om!'
Sursa foto: foto: Antena3
02 Apr 2012   •   19:47

 Deputatul Mihail Boldea le-a cerut luni judecătorilor să admită recursul la decizia de arestare şi să îl lase în libertate pentru a nu se mai întoarce în arestul preventiv, unde susţine că nu ar rezista fizic. 'Nu am cunoscut caracterul excepţional al arestării până nu am fost dus într-o celulă de trei metri, unde curge apa încontinuu, unde nu am mai dormit de trei zile şi unde sunt închis cu un criminal, cu un traficant de droguri şi cu un proxenet', a spus Boldea în ultimul cuvânt în faţa judecătorilor ÎCCJ.
   
El a afirmat că nu a dorit să se sustragă urmăririi penale şi că dacă nu voia, nu se întorcea din Kenya, însă a dorit să lămurească acuzaţiile care i se aduc. 'Vă implor, nu mă trimiteţi înapoi în celula aia! Mă distrugeţi fizic, ca om, eu eram un om foarte activ, mă duceam la karate, predam copiilor karate, mă duceam la facultate, lucram câte 16 ore pe zi. Vă rog lăsaţi-mă să mă duc acasă şi vă promit că nu voi părăsi locuinţa', a spus Boldea.
   
Procurorul de şedinţă a susţinut că Boldea cunoştea încă din 16 martie faptul că s-a început urmărirea penală pe numele său şi trebuia să se intereseze de dosar, el putând să prevadă următorii paşi ai procurorului, punerea în mişcare a urmăririi penale şi luarea unei măsuri preventive, în virtutea faptului că era un specialist în drept.

'Pericolul public al inculpatului rezultă din durata activităţii infracţionale a acestuia, respectiv 2006-2011 şi faptul că activitatea sa infracţională a continuat şi după dobândirea calităţii de parlamentar', a afirmat procurorul de şedinţă.
   
Apărătorii lui Boldea au cerut admiterea recursului, casarea încheierii şi respingerea măsurii arestării preventive în cazul clientului lor, spunând că acesta nu a avut ocazia să se prezinte în faţa instanţei deoarece era plecat din ţară.
 
Apărarea a invocat faptul că Boldea a părăsit ţara în scop turistic, ceea ce nu reprezintă o sustragere şi nu a putut afla imediat despre evenimentele din ţară, deoarece s-a aflat la safari. 'Ce pericol reprezintă pentru ordinea publică un avocat, un deputat, o persoană cu un comportament exemplar, care făcea sport, nu bea şi nu fumează? Acest dosar a fost accelerat din considerente politice', a spus avocatul Marius Striblea.
   
Instanţa ÎCCJ urmează să se pronunţe luni în cazul recursului deputatului Mihail Boldea la decizia prin care a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, precizează Agerpres.

×
Subiecte în articol: mihail boldea inchisoare recurs
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close