Antena 3 CNN Actualitate Mihail Vlasov, urmărit penal pentru că l-ar fi ameninţat pe preşedintele Camerei de Comerţ

Mihail Vlasov, urmărit penal pentru că l-ar fi ameninţat pe preşedintele Camerei de Comerţ

Mihail Vlasov, urmărit penal pentru că l-ar fi ameninţat pe preşedintele Camerei de Comerţ
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    15 Mai 2014   •   15:04
Mihail Vlasov este urmărit penal în dosarul în care este cercetată şi fiica sa Vanda Vlasov, fiind acuzat de şantaj, după ce l-ar fi ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), spunându-i "că nu este bine ce face" şi că nu ar vrea "să sufere şi copiii altuia", potrivit unui comunicat remis joi de Direcţia Naţională Anticorupţie.

"La data de 5 mai 2014, Vlasov Mihail, folosindu-se de un înscris olograf, l-a ameninţat pe preşedintele interimar al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (Mihai Daraban . n.r.), prin darea în vileag a unei prezumtive fapte de corupţie ce ar fi compromiţătoare pentru acesta, în scopul de a dobândi pentru sine un folos nepatrimonial, constând în evitarea tragerii la răspundere penală pentru faptele penale săvârşite în calitate de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, aspecte sesizate de noua conducere a instituţiei organelor de urmărire penală", se arată în ordonanţa de efectuare a urmăririi penale.
 
Procurorii spun că, pe 5 mai, preşedintele interimar al CCIR a fost contactat telefonic de Vanda Vlasov, care în aceeaşi zi i-a înmânat un plic "sigilat" şi i-a spus că este din partea tatălui ei. Plicul conţinea o scrisoare olografă scrisă şi semnată de Mihail Vlasov, avocat în Baroul Iaşi şi fost preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.
 
Preşedintele interimar al CCIR a afirmat că, după citirea scrisorii, s-a simţit ameninţat, temându-se că ar putea să păţească ceva atât el, cât şi familia sa, mai ales că la finalul scrisorii era specificat "n-aş vrea să sufere şi copiii altuia", au mai scris procurorii în documentul citat.
 
Anterior primirii scrisorii de ameninţare, preşedintele interimar al CCIR ar fi fost contactat telefonic de mai multe ori de către Mihail Vlasov, care i-ar fi spus, sub diverse forme, că "nu este bine ce face", referindu-se la activitatea acestuia în cadrul şi în exerciţiul funcţiei pe care o deţine la Camera de Comerţ şi Industrie a României.

Mihail Vlasov a fost joi la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă calitatea de suspect şi acuzaţiile din acest dosar. 
 
Vanda Vlasov a fost miercuri la DNA, procurorii aducându-i la cunoştinţă că a fost începută urmărirea penală pe numele ei, pentru că a pus două angajate ale Curţii de Arbitraj Internaţional să îi dea adeverinţe, care nu au fost avizate şi de conducerea instituţiei, documente care au fost folosite de Mihail Vlasov în dosarul în care este judecat pentru fapte de corupţie.

Potrivit procurorilor, Mihail Vlasov a fost trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pentru trafic de influenţă, după ce, în calitate de preşedinte al CCIR şi arbitru al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României, la data de 13 martie 2014, a pretins unui om de afaceri suma de un milion de euro.

Mihail Vlasov a fost denunţat la DNA chiar de omul de afaceri Gheza Iosif Petroczki, de la care ar fi cerut un milion de euro, iar în 18 martie a fost prins în flagrant, într-un restaurant din Bucureşti, după ce ar fi primit de la acesta 200.000 de euro.

Mihail Vlasov i-ar fi spus omului de afaceri că are influenţă asupra arbitrilor din cadrul Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional şi poate interveni astfel încât aceştia să pronunţe o hotărâre arbitrală favorabilă acestuia.
 
Într-un alt dosar, preşedintele suspendat al CCIR, Mihail Vlasov, a fost trimis în judecată, în 9 aprilie, pentru trafic de influenţă.
 
Mihail Vlasov, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României la data faptelor, suspendat din funcţie, a fost arestat preventiv în 19 martie. Din 24 aprilie, Mihail Vlasov este în arest la domiciliu, după ce instanţa supremă a înlocuit măsura arestului preventiv.

Citiţi şi Şeful Camerei de Comerţ, interceptat când cerea mită: "Aveţi banii? Merge băiatu' cu dvs!"

×
Subiecte în articol: Mihail Vlasov amenintari
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close