Antena 3 CNN Actualitate Consilierul lui Zelenski îi cheamă pe europeni să apere cu arma în mână "libertatea și civilizația" | Ce este Legiunea Străină din Ucraina

Consilierul lui Zelenski îi cheamă pe europeni să apere cu arma în mână "libertatea și civilizația" | Ce este Legiunea Străină din Ucraina

Mihailo Podoliak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a postat un apel adresat europenilor, pe care îi cheamă să se alăture cu arma în mână forțelor ucrainene de apărare.

Consilierul lui Zelenski îi cheamă pe europeni să apere cu arma în mână "libertatea și civilizația" | Ce este Legiunea Străină din Ucraina
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    05 Mar 2022   •   13:55

"Europeni, doriți să vă apărați libertatea și civilizația? Nu va mai fi posibil să stați la căldură în căminele voastre, pentru că Federația Rusă încearcă să ne distrugă lumea. Îi invităm pe cei care doresc să apere libertatea să se alăture Legiunii noastre militare internaționale", se spune în mesajul lui Podoliak de pe contul său de Twitter.

Mesajul conține un link la un site care facilitează procesul de recrutare.

Este un proces în șapte pași, deschis străinilor care doresc să lupte în Ucraina.

Înrolarea presupune contactarea ambasadei ucrainene din țara voluntarului, colectarea documentelor de identitate (atât interne, cât și pașaportul) dar și a celor militare, care atestă experiența de luptă, susținerea unui interviu cu atașatul militar al ambasadei, depunerea aplicației de înrolare în Forțele Armate Ucrainene, primirea instrucțiunilor de deplasare în Ucraina și semnarea, la sosire, a contractului de voluntariat cu Legiunea Străină ucraineană.

Instrucțiunile arată că sunt privilegiați voluntarii care au deja experiență de luptă și cărora li se cere să își aducă cu ei eventualul echipament de protecție - căști și veste.

Anterior în cursul zilei, ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, a anunțat că s-au întors în țară pentru a lupta împotriva invadatorilor peste 66 de mii de ucraineni din străinătate.

Ministrul apărării de la Kiev: "Zeci de mii de ucraineni s-au întors să-și apare țara"

"Așa procedează mulți bărbați veniți acum din străinătate pentru a-și apăra țara de invadatori. Încă 12 brigăzi de luptă motivate. Ucraineni, suntem invincibili", a scris ministrul într-o postare pe rețelele sociale.

Potrivit lui Reznikov, numărul exact al celor care au revenit în țară pentru a ajuta la apărarea în fața rușilor este 66.224.

Printre cei care au decis să se întoarcă se numără Iuri Vernidub, antrenor de fotbal, care a condus echipa moldoveană Sheriff Tiraspol la o victorie aproape incredibilă în fața lui Real Madrid, anul trecut, în Liga Campionilor.

Vernidub, un bărbat de 56 de ani, a spus că a decis să se întoarcă în Ucraina în momentul în care fiul său l-a sunat și i-a spus că rușii au intrat în țară.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close