Antena 3 CNN Actualitate Mii de bolnavi de cancer, în pericol din lipsa medicamentelor: "Pentru mine este totul, este singurul tratament"

Mii de bolnavi de cancer, în pericol din lipsa medicamentelor: "Pentru mine este totul, este singurul tratament"

Mii de bolnavi a căror viață depinde de tratamente sunt în pericol, după ce luni de zile nu au mai găsit anumite medicamente pentru cancer, în farmacii.

Mii de bolnavi de cancer, în pericol din lipsa medicamentelor: "Pentru mine este totul, este singurul tratament"
Sursa foto: Gettyimages
de Georgiana Adam    |    16 Iun 2021   •   10:05

Vesanoiul este unul dintre ele și 1.800 de pacienți depind de acest tratament. Bolnavii spun că au făcut numeroase sesizări, dar nu primesc niciun răspuns.

Mai mult decât atât, criza se acutizează pe zi ce trece, iar reprezentanții asociațiilor de pacienți iau în calcul să dea în judecată Ministerul Sănătății.

"Când am mers ultima dată, pe 4 mai n-am mai putut face rost de acest medicament. Până acum îl mai prindeam compensat, mai plăteam, îl mai găseam, dar acum nu mai reușesc să îl mai cumpăr.

L-am procurat cu ajutorul lui Dumnezeu și al oamenilor. Am luat de afară, 580 de euro cutia cu 100 de pastile și am nevoie de două cutii. Pentru mine înseamnă totul, pentru că este singurul medicament", a explicat o pacientă, la  Antena 3.

Bujan: "Ne gândim serios să acționăm în judecată"

"Cei de la Ministerul Sănătății nu ne răspund solicitărilor, nu reușim să purtăm un dialog constructiv iar compania care se ocupă cu furnizarea produsului, din păcate, transparența nu e punctul forte. Nu reușim să ne legăm de un răspuns clar, corect și real și nu știm ce să le spunem pacienților. (...)

Este o chestie de zile, de ore, cancerul înseamnă urgență (...) Ne gândim serios să acționăm în instanță Ministerul Sănătății, pentru punerea în pericol a vieții omenești", a mai explicat și Alin Bujan, de la Asociația Pacienților Cronici.

Contactată de către Antena 3, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, nu a oferit un răspuns până la publicarea acestui material. 

×
Subiecte în articol: cancer bolnavi medicamanete viaţa pericol
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close