Antena 3 CNN Actualitate Mii de bugetari din Finanţe au ieșit stradă. Proteste spontane în toată țara, în ziua negocierilor

Mii de bugetari din Finanţe au ieșit stradă. Proteste spontane în toată țara, în ziua negocierilor

Mii de bugetari din Finanţe au încetat iar munca şi au ieşit în faţa instituţiilor din toată ţara. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Aug 2023   •   14:37

Este vorba despre protestul angajaţilor ANAF şi a celor din trezorerii, care îşi doresc o majorare a salariilor cu cel puţin 20%. 

Oamenii au ieşit în stradă şi astăzi, când este programată o întâlnire pentru negocieri între sindicaliști și ministrul finanţelor, Marcel Boloș.

Angaţaţii din cadrul administraţiilor fiscale din Bucureşti au pornit un protest spontat şi s-au îndreaptat, în marş, spre Ministerul de Finanțe.

„Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală Solidaritatea, afiliată la Blocul Național Sindical, informează că mai mulți angajați din cadrul administrațiilor fiscale din București, aflați în protest spontan, se îndreaptă spre Ministerul Finanțelor”, declară BNS.

Au loc proteste spontane în aproape toate direcțiile fiscale din țară. Bugetarii au ieşit în stradă şi în judeţele Galaţi şi Iaşi. 

Există şi în Capitală proteste ale angajaţilor de la Trezoreria Sectorului 2, cea a Sectorului 4, a Direcţiei Fiscale şi a Trezoreriei din Ilfov. 

Sindicaliştii anunţaseră, iniţial, că renunţă la grevă. Din cauză că nu s-a adoptat ordonaţa de urgenţă şi nici memorandumul promis de Ministerul Finanţelor, bugetarii aprotestează din nou.

Principalele cerinţe ale angajaţilor din finanţe sunt indexarea salariului cu rata inflaţiei şi o nouă majorare salarială atunci când va fi adoptată noua Lege a salarizării.

Sindicaliştii se tem şi că, odată cu adoptarea măsurilor fiscare pentru reducerea deficitului bugetar, mulţi dintre ei ar putea rămâne fără un loc de muncă.

La ora 16:00 vor avea loc negocierile, rămâne de văzut dacă cerinţele bugetarilor vor fi îndeplinite.

×
Subiecte în articol: finante proteste negocieri bugetari
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close