Antena 3 CNN Actualitate Mii de angajaţi ai CFR participă la un miting de amploare, în Capitală (VIDEO)

Mii de angajaţi ai CFR participă la un miting de amploare, în Capitală (VIDEO)

Mii de angajaţi ai CFR participă la un miting de amploare, în Capitală (VIDEO)
Sursa foto: CFR
29 Apr 2009   •   10:20

Mii de sindicalişti din CFR participă, miercuri, la un amplu miting de protest, organizat în Capitală. Oamenii se plâng că nu lucrează în condiţii de siguranţă şi că banii, pe care îi primesc, sunt foarte puţini.

Gheorghe Popa, preşedintele Federaţiei Mişcare-Comercial, a declarat că la proteste participă angajaţii CFR, care sunt liberi şi că traficul feroviar nu este afectat de proteste.

Acţiunea de protest a început în jurul orei 10:00 şi este programată să se încheie în jurul orei 14:00. Angajaţii au protestat mai întâi în faţa Ministerului Transporturilor, apoi au plecat în marş spre Guvern. Aceştia nu au avut voie să se oprească în faţa Executivului mai mult de 20 de minute.



Mii de feroviari au ajuns încă de dimineaţă în Bucureşti, pentru a participa la protest. Feroviarii cer oprirea disponibilizărilor de personal de la cele trei companii CFR, condiţii mai bune de muncă şi salarii decente.

Manifestanţii sunt speriaţi că îşi vor pierde locurile de muncă şi sporurile câştigate până acum.

În tot acest timp, reprezentanţii Ministerului Transporturilor dau vina pe liderii de sindicat pentru eşuarea negocierilor de până acum.

În timpul mitingului, unii protestatari au recurs la metode mai puţin obişnuite pentru a se face afirmaţi. Aceştia au adus un sicriu pe care au lipit diverse afişe cu mesaje precum "Nu îngropaţi Calea Ferată, domnule ministru!".



Antena 3

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close