Antena 3 CNN Actualitate Mii de câini maidanezi din Bucureşti şi judeţul Ilfov ar putea ajunge în adăposturi speciale

Mii de câini maidanezi din Bucureşti şi judeţul Ilfov ar putea ajunge în adăposturi speciale

Mii de câini maidanezi din Bucureşti şi judeţul Ilfov ar putea ajunge în adăposturi speciale
Sursa foto: Foto: network.bestfriends.org
de M.Z.    |    23 Noi 2012   •   13:21

Mii de câini fără stăpân din Bucureşti şi judeţul Ilfov ar putea ajunge peste câteva luni în adăposturi speciale, după ce Consiliul Judeţean Ilfov a anunţat că va pune la dispoziţie două terenuri pe care vor fi construite adăposturi pentru maidanezi.

Demersul vine după ce preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a trimis o scrisoare autorităţilor din Ilfov, în care se oferea să se ocupe de finanţarea unui astfel de proiect.

Consiliul Judeţean Ilfov a răspuns pozitiv propunerii lui Dan Voiculescu, iar autorităţile au început deja să identifice terenurile pe care se pot construi adăposturile.

Toate sondajele de opinie arată că situaţia animalelor de pe străzi este o problemă serioasă, care îi preocupă pe locuitorii Capitalei. Circa 1.000 de bucureşteni ajung, lunar, la spital din cauza muşcăturilor câinilor comunitari.

În scrisoarea trimisă, Dan Voiculescu îşi arăta îngrijorarea faţă de numărul mare de câini fără stăpân de pe străzi.

"În urma nenumăratelor solicitări cetăţeneşti care mi-au fost adresate, am decis, împreună cu primarul sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, că este prioritară identificarea unor rezolvări durabile pentru problema câinilor comunitari din sectorul 4 şi zonele limitrofe. În aceste condiţii, am stabilit soluţiile de finanţare - publice şi private - necesare pentru construirea adăpostului şi, în prezent, este necesară identificarea unei locaţii disponibile", spune Dan Voiculescu.

În Capitală există doar două adăposturi în care au loc, în total, mai puţin de 1.000 de câini.




×
Subiecte în articol: caini maidanezi
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close