Antena 3 CNN Actualitate Mii de oameni, fără forme legale în Ilfov

Mii de oameni, fără forme legale în Ilfov

Mii de oameni din județul Ilfov locuiesc aici fără forme legale. Oficial, numărul ilfovenilor este de 480.000, dar cifra reală ar fi de două, sau poate de trei ori mai mare, spun autoritățile. De aici apar și problemele legate de carantină și măsurile extreme luate. Spre exemplu, primarul din Popești-Leordeni spune că din pricina cifrelor inexacte, localitatea a fost carantinată, deși nu ar fi trebuit.

Mii de oameni, fără forme legale în Ilfov
de Iulia Gorgorin    |    28 Dec 2020   •   12:00

Mulți dintre cei care locuiesc lângă Capitală o fac fără forme legale. Nu au buletin de Ilfov și nici măcar o viză de flotant. Autoritățile locale nu cunosc numărul exact al celor care își duc traiul zilnic în acest județ, dar estimează că este triplu față de cel real.

Dacă până acum situația nu a îngrijorat foarte mult, pandemia a pus degetul pe rană. Orașul a fost carantinat în baza unor cifre nereale în raport cu situația din teren.

''Noi avem 27.000 de apartamente, 4.000 de gospodării şi 4.780 de firme. La un calcul minim, noi depăşim 125.000 de locuitori. Eu pot obliga pe cineva să-și facă buletin de Popești. Dacă se infectează cineva care nu are buletin de Popești- Leordeni, dar el locuieşte în Popeşti-Leordeni îi declar carantina la Popeşti-Leordeni'', a spus Petre Iacob, primarul din Popeşti-Leodeni.

La nivelul judeţului nu este niciun secret pentru nimeni, că mii de persoane locuiesc fără forme legale.

Reprezentanţii Prefecturii Ilfov nu pot estima cifra reală a celor care locuiesc în judeţ, dar spun că aceasta ar putea fi cunoscută la anul, atunci când va avea loc un recensământ.

Primarul oraşului Popeşti-Leordeni a primit garanţii, că din data de 3 ianuarie, atunci când localitatea va ieşi din carantină, autorităţile vor încerca să analizeze situaţia epidemiologică. Până în acest moment, la nivelul judeţului Ilfov au fost înregistrate 23.118 cazuri confirmate de infectare cu coronavirus şi o incidenţă de 5,65 la mia de locuitori.

×
Subiecte în articol: Ilfov forme legale oameni Popeşti-Leordeni
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close