Antena 3 CNN Actualitate Mii de persoane au protestat la Guvern faţă de comercializarea etnobotanicelor

Mii de persoane au protestat la Guvern faţă de comercializarea etnobotanicelor

Mii de persoane au protestat la Guvern faţă de comercializarea etnobotanicelor
14 Feb 2011   •   17:44

Peste 2.500 de oameni au ales viaţa, luni, în Piaţa Victoriei din Bucureşti, la chemarea colegilor de la Radio Zu. Campania cere interzicerea produselor etnobotanice şi atrage atenţia asupra faptului că din ce în ce mai mulţi tineri mor sau ajung în stare gravă din cauza acestor prafuri. Mitingul din faţa sediului Guvernului a durat 4 ore, timp în care pe scenă au urcat cântăreţi, artişti, politicieni sau oameni care au reuşit să iasă din iadul dependenţei de droguri.

Campania făcută de Radio Zu luptă pentru a opri ravagiile pe care le fac plantele etnobotanice în rândul tinerilor. În faţa Guvernului au venit şi rudele tinerilor care au murit din cauza etnobotanicelor. Mulţi spun că au prieteni sau colegi care cumpără etnobotanicele din magazine aflate în apropierea şcolilor şi liceelor.

 


“Nu se poate să fie legală chestia asta. Unii zic că, dacă e legal, e un fel de bere. Magazinele să fie închise”, a declarat Puia.

România este singura ţară europeană în care se vând la liber astfel de substanţe psihotrope. Afacerea este de milioane de euro la nivel naţional şi comercianţii invocă vidul legislativ pentru a obţine profit.
 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close