Antena 3 CNN Actualitate Mii de persoane, la înmormântarea părintelui Arsenie Papacioc

Mii de persoane, la înmormântarea părintelui Arsenie Papacioc

Mii de persoane, la înmormântarea părintelui Arsenie Papacioc
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Iul 2011   •   10:43
Mii de persoane au venit  joi, să asiste la slujba de înmormântare a părintelui arhimandrit Arsenie Papacioc. Înmormântarea are loc la Mănăstirea "Sfânta Maria" din Techirghiol, începând cu ora 13.00, informează Mediafax.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al părintelui Arsenie Papacioc a fost depus, joi dimineaţă, pe scena special amenajată în curtea Mănăstirii "Sfânta Maria".

Începând cu ora 10.00, un sobor de preoţi, în frunte cu Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, Înaltpreasfinţitul Teofan, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Înaltpreasfinţitul Casian, şi Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfinţitul Teodosie, au săvârşit Sfânta Liturghie.

Slujba de înmormantare a început la ora 13.00. La tristul eveniment asistă câteva mii de persoane, atât localnici, cât şi turişti şi pelerini sosiţi special la mănăstirea din Techirghiol.

Sute de persoane au mers şi joi seară la catafalcul părintelui Arsenie Papacioc. Oameni simpli, călugări, episcopi sau mitropoliţi, cu toţii au venit pentru a-şi lua rămas bun.

Biserica din Techirghiol a a fost neîncăpătoare pentru sutele de persoane care au venit să se roage la căpătâiul părintelui Arsenie Papacioc. Mitropolitul Moldovei, IPS Teofan, s-a rugat minute în şir lângă sicriu.

Credincioşii au stat ore în sir la o coada imensă pentru a-şi lua ramas bun de la duhovnicul lor. Părintele Arsenie Papacioc va fi înmormântat la mănăstirea Sfînta Maria din Techirghiol.
 

×
Subiecte în articol: înmormântare slujba
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close