Antena 3 CNN Actualitate Mii de turişti sunt aşteptaţi în staţiunile montane

Mii de turişti sunt aşteptaţi în staţiunile montane

Mii de turişti sunt aşteptaţi în staţiunile montane
28 Noi 2008   •   12:44

Românii vor profita din plin de minivacanţa de 1 Decembrie. Pentru că la munte zăpada deja s-a depus, se estimează că, încă de vineri seara, staţiunile montane vor fi pline de turişti. Cele mai căutate staţiuni sunt cele de pe Valea Prahovei, chiar dacă stratul de zăpadă nu permite încă ieşirea pe pârtii. Nici în Valea Dorului nu se poate schia. Aici a nins viscolit, iar zăpada s-a stratificat doar în zona parazăpezilor. Cabanierii nu-şi pierd însă speranţa: dacă nu ninge, e bun şi un ger, care ar permite pornirea tunurilor de zăpadă.
Iubitorii de schi vor putea ieşi pe pârtii la Azuga şi la Predeal. În nordul ţării, ei au de ales între mai multe staţiuni. La Arieşeni stratul de zăpadă are o grosime de 30 de centimetri, iar la Băile Harghita este iarnă adevărată. Cele mai bune condiţii de schi sunt în Maramureş, unde stratul de zăpadă a atins 40 de centimetri.
Cât priveşte timpul probabil, sâmbătă, cerul va fi mai mult noros şi va ploua în majoritatea regiunilor. La munte, dar şi în zonele de deal, la primele ore ale dimineţii, trecător, precipitaţiile vor fi mixte. Temperaturile maxime se vor încadra între 1 şi 11 grade, iar cele minime între -3 şi +5 grade.
Duminică, temperaturile vor urca până la 13 grade, iar cele minime vor fi cuprinse între -5 şi plus 7 grade, uşor mai coborâte în estul Transilvaniei. În Capitală, duminică vor fi înnorări temporare, iar vântul va sufla în general slab.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close