Antena 3 CNN Actualitate Mile Cărpenişan, decorat post mortem de Traian Băsescu şi propus Cetăţean de Onoare în Timişoara

Mile Cărpenişan, decorat post mortem de Traian Băsescu şi propus Cetăţean de Onoare în Timişoara

Mile Cărpenişan, decorat post mortem de Traian Băsescu şi propus Cetăţean de Onoare în Timişoara
23 Mar 2010   •   19:30

Şeful statului l-a decorat post-mortem pe jurnalistul Mile Cărpenişan cu Ordinul Naţional ?Serviciul Credincios" în grad de Cavaler. Potrivit unui comunicat al Preşedinţiei, decoraţia a fost acordată în semn de recunoştinţă pentru activitatea lui profesională.

"Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat marţi, 23 martie a.c., Decretul privind conferirea post-mortem a Ordinului Naţional ?Serviciul Credincios? în grad de Cavaler jurnalistului Mile Cărpenişan, în semn de recunoştinţă şi apreciere pentru obiectivitatea şi profesionalismul de excepţie prin care a contribuit la corecta informare a opiniei publice româneşti asupra evenimentelor din mai multe zone de conflict ale lumii", se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale.


Mile Cărpenişan va deveni, totodată, Cetăţean de Onoare al oraşului Timişoara, titlu acordat post-mortem. Propunerea a venit din partea viceprimarului Sorin Grindeanu, cu care jurnalistul a fost bun prieten.

"Preferam să nu-i dau acest titlu decât peste 40 de ani. Nu poţi să te gândeşti că un tânăr de 34 de ani poate trece, atât de repede, dincolo. Am făcut, totuşi, propunerea de acordare a titlului de Cetăţean de Onoare, în calitatea mea de consilier local", a declarat Grindeanu pentru Agerpres.

"Îmi este foarte greu să vorbesc despre Mile. Cred că a făcut cinste Timişoarei, peste tot unde a fost: din Kosovo şi fostul spaţiu iugoslav, până în Asia şi Indonezia. Tocmai pentru că a fost atât de puternic în situaţii limită, cred că a luat această boală prea uşor, părându-i-se că e o nimica toată pentru el. S-a dus prea repede dintre noi", a mai spus viceprimarul.

Mile Cărpenişan, jurnalist în vremuri interesante


Trupul neînsufleţit al jurnalistului a fost depus, marţi, la capela cimitirului "Rusu Şirianu" din Timişoara, astfel încât cei care l-au cunoscut să îşi poată lua rămas bun de la el.

De altfel, Timişoara a devenit locul de întâlnire al tuturor celor care l-au cunoscut pe "Sârbul", aşa cum îi spuneau prietenii lui Mile. Zeci de prieteni ai ziaristului din Timişoara, din ţară, dar şi din străinătate au anunţat că vor veni să îl conducă pe ultimul drum.

Mile Cărpenişan, comemorat de prieteni la Timişoara


Mile Cărpenişan a încetat din viaţă, luni, la Spitalul Judeţean din Timişoara, în urma unui stop cardiac, pe fondul unei septicemii generalizate. Jurnalistul va fi înmormântat miercuri, la ora 15:00.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close