Antena 3 CNN Actualitate Un milion de persoane s-au înscris în primul voiaj turistic în jurul Lunii, organizat de un afacerist japonez

Un milion de persoane s-au înscris în primul voiaj turistic în jurul Lunii, organizat de un afacerist japonez

Un milion de persoane au solicitat un loc pentru a participa la proiectul ”dearMoon” (”dragăLună”), inițiat de omul de afaceri japonez Yusaku Maezawa, care caută opt însoţitori cu vocaţie artistică în călătoria sa în jurul Lunii, programată în anul 2023.

Un milion de persoane s-au înscris în primul voiaj turistic în jurul Lunii, organizat de un afacerist japonez
Sursa foto: Pixabay
de Adelina Miron    |    17 Iul 2021   •   09:11

„Am primit solicitări de la un milion de oameni din 249 de ţări şi teritorii, adică practic din toată lumea”, a dezvăluit Maezawa vineri într-un videoclip publicat pe platforma YouTube, în care a menţionat că selecţia se află în ” procesul de revizuire finală” a cererilor şi i-a prezentat pe unii dintre candidaţi.

Printre doritori se numără personalităţi precum panamezul Essdras M. Suárez, dublu laureat cu premiul Pulitzer pentru fotografie, medaliata olimpică americană la snowboard Kaitlyn Farrington, balerina şi specialista în fizică cuantică Merritt Moore şi DJ-ul american de origine japoneză Steve Aoki.

Magnatul japonez Yusaku Maezawa, care și-a anunțat prima dată intenția în 2018 de a lua cu el un grup de artiști într-o călătorie de șase zile în jurul Lunii, a transmis în luna martie că invită publicul să aplice pentru a ocupa opt locuri deschise în misiunea SpaceX programată să decoleze în 2023, potrivit CNN.

Doritorii s-au putut înscrie pentru cursa pe Lună până pe 14 martie, pe site-ul web „DearMoon”. Interviurile candidaților au început pe 21 martie.

Maezawa a mai spus că a decis să-și extindă definiția unui „artist”, așa cum i-a definit inițial pe cântăreți, dansatori, pictori și oameni din alte domenii creative tradiționale. Acum, este deschis să includă oameni din toate categoriile sociale, atâta timp cât ei înșiși se consideră artiști, a spus Maezawa marți într-un anunț video.

Vor exista două criterii principale de selecție: Solicitanții ar trebui să caute să își depășească limitele în domeniul lor de activitate, mergând în spațiu „pentru a ajuta într-un fel și alte persoane și a construit o societate mai bună” și ar trebui să fie dispuși să-și susțină colegii din echipaj în timpul călătoriei.

Misiunea de șase zile va presupune o călătorie de trei zile până la destinație și un ocol în jurul Lunii înainte de a se întoarce acasă.
 

×
Subiecte în articol: Luna persoane afacerist
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close