Milionar român, prădat de menajeră și șofer. I-au furat o avere

de M.P.    |    02 Iul 2020   •   11:01
Milionar român, prădat de menajeră și șofer. I-au furat o avere Foto: Agerpres

Lovitură uriașă pentru un milionar român, un cunoscut colecționar de artă. Acesta a fost jefuit de o adevărată avere, totul cu complicitatea menajerei și șoferului său personal. Hoții i-au furat 23 de tablouri ale unor pictori faimoși.

Rețeaua de hoți a primit pontul chiar de la menajera milionarului Ștefan Cristofor, proprietarul Miko Beauty. Omul de afaceri își ținea tablourile într-o cameră-seif, la sediul firmei sale. 

Adevărul a ieșit la iveală, după ce a văzut într-un catalog al unei case de licitații din București două dintre operele pe care le deținea.

Jaful secolului

Când și-a făcut inventarierea operelor, Ștefan Cristofor a descoperit că i-au dispărut tablouri și statuete de valoare, iar de aici și până la o discuție cu propria menajeră nu a mai fost decât un pas. Potrivit gândul.ro, jaful s-a desfășurat pe parcursul a 3 ani. Lovitura a fost și mai mare când a aflat că și șoferul său era implicat. Acesta era angajat de 15 ani. 

O adevărată rețea

Șoferul primea acces în camera-seif, sustrăgea câteva obiecte de artă – inclusiv tablouri -, apoi se ocupa, prin intermediari, cu vânzarea lor, o parte din banii obținuți ajungând, bineînțeles, la menajera omului de afaceri, responsabila cu ”pontul” și ”supravegherea”.

Cine este Ștefan Cristofor

Celebrului milionar Ștefan Cristofor i se mai spune și „Regele saloanelor de înfrumusețare”, pentru că deține un întreg lanț de astfel de localuri. Afacerea s-a dovedit de-a lungul anilor fiind una de succes.

Parteneri
x close