Antena 3 CNN Actualitate Milionari români care au recurs la sinucidere. Coincidenţe ciudate între Mihai Erbaşu şi Vasile Turcu

Milionari români care au recurs la sinucidere. Coincidenţe ciudate între Mihai Erbaşu şi Vasile Turcu

Milionari români care au recurs la sinucidere. Coincidenţe ciudate între Mihai Erbaşu şi Vasile Turcu
Sursa foto: Foto: luju.ro
04 Mar 2017   •   16:23

Mulţi milionari români au recus la gestul de a-şi pune capăt zilelor. În cele mai multe cazuri, datoriile au fost motivul care i-a determinat să facă acest pas. Dosarele au fost închise de anchetatori, dar misterul morţii lor a rămas.

Cunoscutul om de afaceri Mihai Erbaşu cu o avere estimată în 2004 la 100 de milioane de dolari, a fost găsit mort în piscina vilei sale din Snagov. Decesul a ridicat semne de întrebare încă de la început, mai ales în ceea ce priveşte motivele sinuciderii.

Din subsolul vilei au fost prelevate posibile urme de sânge uman. Poliţiştii susţin că petele de sânge provin de la o rană la cap, în zona sprâncenei stângi, pe care Erbaşu ar fi suferit-o în condiţii suspecte.

Omul de afaceri venise la vila de la Snagov singur. Vecinii susţin că venea destul de rar acolo, cel mai adesea cu soţia. Soţii Erbaşu deţineau controlul asupra firmelor. Un imperiu financiar clădit într-o viaţă de om.

Erbaşu era respectat de partenerii săi de afaceri şi niciodată nu a fost implicat în vreun scandal răsunator. Cu o zi înainte a fost la o petrecere a unui prieten cu care a glumit şi au făcut planuri de afaceri. Cunoscuţii spun ca nu avea probleme financiare, avea credite mari dar şi mai mulţi bani de încasat. Nu întâmplător ajunsese al 24 milionar al ţării.
În martie 2006, un alt om de afaceri a fost găsit mort în subsolul vilei sale, tot în condiţii suspecte. Regele tutunului Florian Anghelescu a suferit o moarte violentă.

Persoanele audiate la proces au declarat că, în ziua în care a fost găsit mort, Angheleascu a renunţat la serviciile şoferului şi a altor persoane care ar fi trebuit să-i repare maşina. Florian Anghelescu era urmărit penal pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie l-au pus sub învinuire în decembrie 2005, dispunând şi interzicerea de a părăsi ţara.

Partenerii sai de afaceri nu cred ca a fost vorba despre o sinucidere ca urmare a acuzatiilor facute de procuori.
Stana Anghelescu, vaduva milionarului şi fost consilier la Cotroceni, a moştenit un imperiu financiar din care făceau parte mai multe clădiri importante din Bucureşti.

Moartea violentă a lui Dan Condrea încă mai ridică semne de întrebare, la aproape un an de când patronul Hexi Pharma s-a sinucis.

Pe 22 mai un apel la 112 anunţa că pe drumul dintre Buftea şi Corbeanca s-a produs un accident.
S-au făcut zeci de reconstituiri. Anchetatori şi jurnalişti au încercat să dezlege misterul morţii milionarului. Condrea nu era în masina pe care o folosea de obicei. Şi nici drumul pe care a avut loc accidentul nu era cel pe unde circula frecvent. S-a vorbit despre faptul că maşina ar fi fost sabotată.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close