Antena 3 CNN Actualitate Militar electrocutat în staţia CFR Chiajna

Militar electrocutat în staţia CFR Chiajna

Militar electrocutat în staţia CFR Chiajna
Sursa foto: Agerpres
08 Mai 2015   •   22:59

Un militar de la Brigada1 Rachete Sol-Aer "Nicolae Dăscălescu" a fost transportat, vineri, la un spital din Capitală, după ce s-a electrocutat în staţia CFR Chiajna, el fiind surprins de descărcarea unui arc electric în timp ce verifica încărcătura de tehnică militară transportată pe calea ferată.

Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Apărării Naţionale, militarul s-a electrocutat, vineri, în jurul orei 18.00, în staţia CFR Chiajna.

Sublocotenentul Lucian Enache îndeplinea funcţia de şef al dispozitivului însărcinat cu paza unui transport de tehnică militară, pe calea ferată, iar pe timpul staţionării în staţia Chiajna, ofiţerul a verificat tehnica îmbarcată, în apropierea liniei de înaltă tensiune, fiind surprins de descărcarea unui arc electric.

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov au intervenit în scurt timp şi i-au acordat militarului primul ajutor.
Militarul, care a suferit arsuri la mâna şi la piciorul stâng, este conştient şi în stare stabilă, fiind transportat la un spital din Capitală.
Militarii transportau tehnica de rachete sol-aer către Poligonul de trageri de la Capu Midia, pentru a participa la un exerciţiu de antrenament cu trageri de luptă.

O comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene se află la faţa locului pentru a cerceta cauzele producerii incidentului.

×
Subiecte în articol: CFR
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close