Antena 3 CNN Actualitate Ce arată necropsia în cazul militarului francez găsit mort în hotel. Polițiștii au analizat camerele de supraveghere

Ce arată necropsia în cazul militarului francez găsit mort în hotel. Polițiștii au analizat camerele de supraveghere

Anchetatorii iau tot mai mult în calcul ipoteza unei sinucideri în cazul militarului francez găsit mort într-o cameră de hotel din Capitală.

Ce arată necropsia în cazul militarului francez găsit mort în hotel. Polițiștii au analizat camerele de supraveghere
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    08 Noi 2022   •   14:10

În acest moment, medicii nu au putut stabili cu exactitate ora morții. Învăluite în mister rămân și motivele pentru care bărbatul și-ar fi putut lua viața.  

Potrivit ofițerilor serviciului Omoruri, militarul găsit mort duminică într-o cameră de hotel s-a sinucis. Arma folosită de acesta a fost chiar o foarfecă pe care o avea în echipamentul personal.  

Surse citate de știrileprotv.ro susțin că ipoteza este susținută și de raportul preliminar al legiștilor.  

Totodată, anchetatorii estimează că între momentul morții și momentul în care a fost găsit trecuseră cel puțin 24 de ore.  

Urmează ca procurorii militari să îi acceseze telefonul, pentru a stabili dacă acesta a transmis familiei vreun mesaj înainte de tragedie. Acasă, în Franța, îl așteptau o soție și doi copii.  

În ceea ce privește mărturiile celorlalți militari care îl însoțeau, anchetatorii le țin în mare taină.  

”Pentru militari, suprimarea vieții cu o foarfecă este și atipică și surprinzătoare. Puțini militari nu au utilizat pistoalele și de regulă au lezat disfuncționalitatea creierului sau a inimii, a cordului. Noi tot timpul avem în vedere dacă avem moarte accidentală, dacă este un suicid și dacă e suicid vero și dacă este o crimă. Și de aici lucrurile iar se încurcă. Putem avea crimă cu înscenare de suicid și suicid cu înscenare de crimă”, a explicat Prof. univ. dr. Tudorel Butoi, psiholog criminalist. 

Pe de altă parte, potrivit unor surse din anchetă, camerele de supraveghere au arătat că militarul francez a fost observat în cameră în intervalul critic, cum îl descriu anchetatorii, deci până dimineață când a fost găsit de menajeră în încăpere nu a mai intrat nicio altă persoană. 

Anchetatorii fac cercetări pentru a desluși cum a murit militarul francez în vârstă de 41 de ani. Acesta a fost găsit duminică fără viață, de camerista hotelului unde era cazat. 

Potrivit unor surse apropiate de anchetă, bărbatul se cazase împreună cu alți colegi de-ai săi în data de 3 noiembrie și aveau rezervare până în data de 3 ianuarie 2023. 

Pe trupul bărbatului nu au fost găsite urme de violență, motiv pentru care anchetatorii merg momentan pe varianta sinuciderii, însă nu exclud și varianta unei crime. 

Dosarul este instrumentat de Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar București, cel mai probabil vor fi preluate și de autoritățile franceze. 

×
Subiecte în articol: militar
Parteneri
Stare de alertă în Cluj-Napoca, după ce o stradă principală s-a surpat
x close