Antena 3 CNN Actualitate Militarii americani au primit un ordin „surpriză”. Ce se va întâmpla în România la începutul lunii noiembrie. „E cea mai bună cale de a menţine pacea”

Militarii americani au primit un ordin „surpriză”. Ce se va întâmpla în România la începutul lunii noiembrie. „E cea mai bună cale de a menţine pacea”

Militarii americani au primit un ordin „surpriză”. Ce se va întâmpla în România la începutul lunii noiembrie. „E cea mai bună cale de a menţine pacea”
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    27 Oct 2016   •   18:25

Exerciţiile militare surpriză şi viitoare desfăşurări de trupe vor ajuta NATO să-şi perfecţioneze apărarea antiaeriană în timp ce Alianţa îşi adaptează abordarea pentru a descuraja Rusia în flancul estic, a declarat general american Timothy McGuire, adjunctul comandantului trupelor americane în Europa, relatează joi agenţia Reuters.

Un astfel de program de aplicaţii militare se va desfăşura în România la începutul lunii noiembrie. Circa o sută de militari americani au primit săptămâna aceasta un ordin surpriză să transporte pe calea ferată un sistem de rachete antiaeriene Patriot din Germania în România, pentru a participa la un exerciţiu împreună cu alţi circa o sută de militari români.

Astfel de aplicaţii consolidează capacitatea de reacţie rapidă, a indicat generalul citat.

Nu dorim război, dar cea mai bună cale de a menţine pacea este să ne consolidăm apărarea şi să fim pregătiţi în orice moment”, a explicat el, adăugând că acest punct de vedere a fost împărtăşit de şeful Statului Major al armatei americane, generalul Mark Milley, şi de comandanţii a 38 de armate europene reuniţi la o întâlnire desfăşurată la Wiesbaden, în Germania.

În contextul ameninţărilor venite dinspre Rusia, armata americană şi aliaţii ei au început să lucreze urgent la îmbunătăţirea coordonării cu apărarea antiaeriană a statelor din flancul estic, care au în dotare sisteme de rachete antiaeriene foarte vechi, unele achiziţionate pe vremea Pactului de la Varşovia.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: tren Germania NATO exercitiu militar
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close