Antena 3 CNN Actualitate Fregata-focar a ajuns la Constanţa. 110 militari de la bord, infectaţi cu SARS-CoV-2

Fregata-focar a ajuns la Constanţa. 110 militari de la bord, infectaţi cu SARS-CoV-2

Fregata „Regina Maria” a ajuns joi în portul Constanţa, încheindu-și prematur misiunea NATO din Mediterana, după ce 110 din cei 235 de membri ai echipajului s-au infectat cu noul coronavirus.

Fregata-focar a ajuns la Constanţa. 110 militari de la bord, infectaţi cu SARS-CoV-2
de Alexandra Ghețea    |    13 Noi 2020   •   12:45

Majoritatea membrilor echipajului, care au ieşit pozitiv la testarea COVID, au simptome uşoare, starea lor de sănătate nefiind deocamdată gravă, a transmis MApN într-un comunicat.

Militarii proaspăt sosiţi în portul Constanţa urmează să fie din nou testaţi şi evaluaţi de către medicii români. Cei mai probabil ei urmează să ajungă la Spitalul Militar Modular de Intervenţie şi Tratament (SMMIT), instalat pe Stadionul "Portul” din Constanţa, transmite corespondentul Antena3.Ceilalţi membri ai echipajului care nu sunt pozitivi vor intra în carantină instituţionalizată.

Operaţiunile de transbordare sunt în derulare. Deocamdată, celor care sunt încă la bord le-au fost aduse - în condiţii de maximă siguranţă - hrană şi echipamente de strictă necesitate. 

Nava participa, începând cu data de 27 octombrie, la o misiune de monitorizare a traficului naval din estul Mediteranei, în cadrul grupării navale permanente NATO SNMG-2 (Standing NATO Maritime Group). Fregata şi-a suspendat misiunea şi a pornit spre ţară după apariţia primelor două cazuri de militari infectaţi cu noul coronavirus, la sfârşitul săptămânii trecute. 

"Nava a acostat vineri, 13 noiembrie, în portul militar Constanţa, după care a fost pusă în aplicare procedura operaţională pentru identificarea şi managementul persoanelor simptomatice/ asimptomatice sosite în ţară, elaborată de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile. Dintre cei 235 de membri ai echipajului prezenţi la bord, 110 persoane au fost confirmate cu infecţie SARS CoV-2, la testarea realizată luni, 9 noiembrie, în Turcia. În timpul marşului de întoarcere în ţară, nu au apărut probleme deosebite în starea de sănătate a militarilor de la bord, majoritatea dintre cei infectaţi fiind asimptomatici şi doar patru persoane cu simptome uşoare COVID-19 (tuse, subfebrilitate, pierderea gustului şi mirosului)”, se arată în comunicatul Forţelor Navale. 

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close