Antena 3 CNN Actualitate Patru militari români au fost răniți în misiune în Afganistan

Patru militari români au fost răniți în misiune în Afganistan

Patru militari români au fost răniți în misiune în Afganistan
25 Sep 2016   •   14:10

Patru militari români au fost răniți în misiune în Afganistan. Realizatorul Radu Tudor a explicat, într-o intervenție telefonică în emisiunea News Magazine, că a fost vorba despre un dispozitiv exploziv improvizat peste care a trecut mașina în care se aflau militarii.

Totuși, din informațiile prezentate de Radu Tudor, militarii sunt în stare stabilă și Ministerul Apărării ține constant legătura cu misiunea română din Afganistan.

"Undeva în jur de 1.800 de militar români în Afganistan, în toate misiunile internaționale. În Afganistan contribuția noastră este foarte apreciată, am mai avut astfel de incidente, nu doar noi, dar și forțele aliate. Nu știu cum o să pice această veste, în raport cu afirmațiile făcute de Daniel Barbu, care spunea că meseria de politician este mai periculoasă decât cea de militar."

Iată comunicatul oficial al Ministerului Apărării:

Patru militari din Batalionul Protecția Forței "Rechinii Albi"  au fost răniți duminică, 25 septembrie, în jurul orei 10.30, în urma detonării unui dispozitiv exploziv improvizat, în timp ce executau o misiune de patrulare în provincia Kandahar, Afganistan.

După securizarea zonei, militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați la spitalul militar din Baza Aeriană Kandahar.

Sublocotenentul Florin Oprea, plutonierul Eduard-Vlad Romilă, caporalul Marcel Neagu și soldatul Costică-Victor Tarnovschi sunt supravegheați de medicii spitalului bazei, fiind în stare stabilă. Conducerea Batalionului a asigurat condițiile pentru ca militarii să intre în legătură, prin telefon, cu familiile lor.

Ministrul apărării naționale și șeful Statului Major General sunt informați permanent despre situația militarilor. Toate măsurile sunt întreprinse pentru asigurarea celor mai bune condiții de tratament și îngrijire a celor patru militari răniți.

 

×
Subiecte în articol: misiune militari romani raniti Afganistan
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close