Antena 3 CNN Actualitate Militarul care a protestat în Piaţa Universităţii susţine că a fost EXCLUS din Armată. Flotila 71 Aeriană afirmă că a fost trecut în rezervă

Militarul care a protestat în Piaţa Universităţii susţine că a fost EXCLUS din Armată. Flotila 71 Aeriană afirmă că a fost trecut în rezervă

Militarul care a protestat în Piaţa Universităţii susţine că a fost EXCLUS din Armată. Flotila 71 Aeriană afirmă că a fost trecut în rezervă
Sursa foto: Foto: Antena 3
15 Feb 2012   •   14:47
UPDATE 16.30 - Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii a declarat, miercuri, că în Consiliul de judecată al apelului, reunit în şedinţă, s-a decis cu unanimitate menţinerea hotărârii iniţiale referitoare la locotenentul Gheorghe Alexandru, respectiv "vinovat, cu propunerea de trecere în rezervă".
   
Conform sursei citate, potrivit prevederilor legale, Consiliul a fost format din trei ofiţeri, dintre care doi colegi de unitate ai locotenentului Gheorghe Alexandru şi unul de la Statul Major al Forţelor Aeriene.
   
"Decizia a fost luată în unanimitate, iar la şedinţă şi la pronunţare a fost prezent ofiţerul care a formulat cererea de apel", se mai arată în comunicat.

Locotenentul Alexandru Gheorghe, care a protestat în uniformă militară în Piaţa Unirii din Bucureşti, declarase anterior că Statul Major al Forţelor Aeriene a decis, miercuri, excluderea sa din Armată, el susţinând că va ataca decizia în contencios, la Curtea de Apel Cluj.


Statul Major al Forţelor Aeriene a decis excluderea din Armată a locotenentului Alexandru Gheorghe. Acesta este acuzat că a încălcat regulamentele militare prin participarea la protestele din Piaţa Universităţii.

Consiliul de judecată al Statului Major al Forţelor Aeriene reunit, miercuri, la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii a judecat apelul formulat de Alexandru Gheorghe la decizia unui Consiliu de judecată care a propus excluderea acestuia din Armată şi l-a respins, potrivit Mediafax.

Ion Panaitescu, avocatul lui Alexandru Gheorghe, a declarat că decizia este ilegală şi că va fi atacată în contencios, la Curtea de Apel Cluj.

Protestatarul Alexandru Gheorghe a declarat, la rândul său, că apelul său a fost respins, astfel că urmează să fie exclus din Armată.

Consiliul de judecată al ofiţerilor din Flotila 71 Aeriană din Câmpia Turzii a propus, în 6 februarie, cu unanimitate, trecerea în rezervă a locotenentului Gheorghe Alexandru, care a protestat la Piaţa Universităţii, după ce a constatat că acesta a încălcat Legea 80/1995.

Militarul a participat la protestele din Piaţa Universităţii în uniformă. Alexandru Gheorghe a afirmat că "s-a săturat de batjocura din această ţară" şi i-a îndemnat pe români să nu aibă încredere în clasa politică şi să continue manifestaţiile.

Locotenentul Alexandru Gheorghe are 27 de ani şi era încadrat la Flotila 71 Aeriană Câmpia Turzii.



 










×
Subiecte în articol: armata Piata Universitatii proteste
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close