Antena 3 CNN Actualitate Militarul român, ucis în Afganistan, a fost înmormântat în Craiova

Militarul român, ucis în Afganistan, a fost înmormântat în Craiova

Militarul român, ucis în Afganistan, a fost înmormântat în Craiova
Sursa foto: Foto: VideoNews
14 Mai 2011   •   20:46

Sute de oameni şi-au luat sâmbătă adio de la sublocotenentul post-mortem Cătălin-Ionel Marinescu, căzut la datorie într-o misiune din Afganistan. Soldatul a fost înmormântat în oraşul natal, Craiova, cu onoruri militare.

Rude, prieteni, colegi dar oi necunoscuţi au venit sa ofere un ultim omagiu celui care a cazut ca un erou. Printre ei şi ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea.

Trupul soldatului a fost repatriat joi iar de atunci alătăuri de familie stă Elena Popescu, angajata MAPN care susţine rudele militarilor decedaţi în misiuni.  Clipă de clipă, Elena a încercat să-i aline pe toţi membrii familiei.  Cu greu şi-au gasit cei prezenţi cuvinte pentru a vorbi despre tânărul soldat.

Trupul soldatului erou a fost dus prin orao pe umeri de footii colegi. Convoiul a oprit şi în faţa blocului unde a locuit bărbatul. Militarul a fost înmormântat cu onoruri militare în cimitirul Ungureni. O mare de oameni l-a plâns în momentul în care a fost băgat în mormânt.

Familia soldatului a primit în semn de omagiu drapelul ţării. Tânărul soldat a fost decorat post mortem cu Steaua României.

Cătălin-Ionel Marinescu, din Batalionul 26 Infanterie "Neagoe Basarab", a cazut la datorie in data de 10 mai in Provincia Zabul, Afganistan. Bărbatul şi-a pierdut viaţa în timpul desfasurarii unei misiuni de patrulare pe autostrada A1 în urma unui atac cu un dispozitiv exploziv improvizat.

 

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close