Antena 3 CNN Actualitate Milva, cunoscuta cântăreaţă italiană, a murit la 81 de ani

Milva, cunoscuta cântăreaţă italiană, a murit la 81 de ani

Milva, una dintre cele mai populare cântărețe din Italia anilor '60 și '70, care a fost, de asemenea, iubită de mulți fani din străinătate, a murit sâmbătă în casa ei din Milano. Avea 81 de ani.

Milva, cunoscuta cântăreaţă italiană, a murit la 81 de ani
de Alin Tarnovschi    |    24 Apr 2021   •   18:48

Anunțând decesul, ministrul Culturii Dario Franceschini a spus că vocea versatilă a Milvei „a stârnit emoții profunde în generații întregi”. Nu a fost făcută publică o cauză a decesului.

Milva a jucat și ca actriță, cu un repertoriu bazat pe operele dramaturgului german Bertolt Brecht. A lucrat adesea cu regizorul milanez Giorgio Strehler, care a regizat-o drama muzicală „Opera Threepenny” a lui Brecht.

Născută în 1939 sub numele de Maria Ilva Biolcati în Goro, un oraș delta râului Po, a adoptat numele de scenă Milva. Alături de cântărețele italiene Ornella Vanoni și Mina, Milva a fost considerată una dintre cele mai mari cântărețe populare italiene.

Milva a vândut aproximativ 80 de milioane de discuri, a precizat agenția de știri LaPresse și a înregistrat 173 de albume. A fost poreclită „Milva cea Roșie”, pentru părul ei roșcat, precum și „Pantera din Goro”, pentru vitalitatea ei.

Germania, Franța și Italia au onorat-o cu premii naționale. Milva a avut, de asemenea, o serie de fani în Asia, în special în Coreea de Sud. A apărut de 15 ori la festivalul San Remo, concursul anual de cântec italian și a glumit, după a 12-a apariție, că nu va câștiga niciodată.

Unul dintre hiturile ei a fost piesa „Alexander Platz”. Compus de compozitorul italian Franco Battiato în 1982, a explorat dragostea în Berlinul divizat din timpul Războiului Rece, cu numele preluat din faimoasa piață berlineză Alexanderplatz, notează Mediafax.

Președintele italian Sergio Mattarella și-a prezentat condoleanțele, spunând că a fost o cântăreață „cultă, sensibilă și versatilă, foarte apreciată în străinătate”. Milva, care și-a anunțat retragerea în 2010, după mai mult de o jumătate de secol de spectacole, a trăit la Milano cu o fiică, Martina Corgnati. Fostul soț al cântăreței, Maurizio Corgnati, a fost un regizor TV care a murit în 1992.

×
Subiecte în articol: Milva
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close