Antena 3 CNN Actualitate Mină de război descoperită în Marea Neagră, la 80 km de Capul Midia! Autoritățile sunt în alertă

Mină de război descoperită în Marea Neagră, la 80 km de Capul Midia! Autoritățile sunt în alertă

Forțele navale românești anunță că au descoperit o mină la 80 de kilometri de Capul Midia.

Mină de război descoperită în Marea Neagră, la 80 km de Capul Midia! Autoritățile sunt în alertă
de Laura Dinu    |    28 Mar 2022   •   11:36

Mina a fost observată în această dimineață, în jurul orei 08:00, de pescadorul românescu Olimpus 1, al cărui comandant a informat imediat autoritățile române. 

Imediat după primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiune de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

"Azi 28.0.2022 ,ora 08:10, pescadorul Olimpus 1, pavilion România, aflat la aprox.37 Mm Est fata de Midia a raportat  prezenta unei mine in apropierea sa. Au fost anunțate autoritățile de cooperare: Direcția Hidrografica Maritima, MRCC, BREO. Pescadorul OLIMPUS 1 va supraveghea mina de la distanta de siguranță pana la sosirea unei nave a MApN."

”Puitorul de mine și plase „Viceamiral Constantin Bălescu”, având la bord o grupă de scafandri deminori (EOD), execută astăzi, 28 martie, o misiune de cercetare și intervenție într-un raion maritim situat la o distanță de aproximativ 39 de mile marine (70-72 km), în largul Mării Negre, travers de Capu Midia, unde a fost semnalată o mină marină în derivă.

Mina a fost observată, în această dimineață, de pescadorul românesc „Olimpus 1”, al cărei comandant a informat autoritățile române, pe canalele oficiale, în jurul orei 08.10

După primirea sesizării, șeful Statului Major al Forțelor Navale a ordonat executarea unei misiuni de cercetare și intervenție în raionul maritim în care a fost sesizată mina.

Nava militară a ieșit, la ora 08.20, din portul militar Constanța și, după ce va ajunge în raion, va acționa pentru neutralizarea acesteia”, anunță Forțele Navale Române. 

Știre în curs de actualizare

 

×
Subiecte în articol: mina Capul Midia
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close