Antena 3 CNN Actualitate Minel Prina, fost primar al Slatinei şi condamnat alături de Vâlcov, a fost arestat la Milano

Minel Prina, fost primar al Slatinei şi condamnat alături de Vâlcov, a fost arestat la Milano

Minel Prina, fost primar al Slatinei, dat în urmărire generală după ce a fost condamnat la închisoare în dosarul lui Darius Vâlcov, a fost arestat la Milano.

Minel Prina, fost primar al Slatinei şi condamnat alături de Vâlcov, a fost arestat la Milano
Sursa foto: Agerpres
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2023   •   20:33

Minel Florin Prina, în vârstă de 50 de ani, fost primar al Slatinei, a fost arestat la Milano.

Minel Prina, fost primar al municipiului Slatina, era dat în urmărire generală de Poliţia Română, el având de executat o condamnare de 4 ani şi 6 luni de închisoare pentru trafic de influenţă şi complicitate la spălare de bani în dosarul de corupţie al lui Darius Vâlcov.

Fuga lui Prina s-a încheiat marți, la Milano, unde a fost oprit de carabinieri la exact o săptămână după mandatul european de arestare emis de autoritățile române. 

Citeşte şi: Darius Vâlcov, condamnat definitiv la șase ani de închisoare cu executare. Fostul ministru de Finanțe ar fi părăsit țara

Conform DNA, în perioada aprilie - decembrie 2011, Darius Vâlcov a primit de la Theodor Berna, prin intermediul lui Minel Prina, suma totală de 2.500.000 lei în cinci tranşe, a câte 500.000 lei fiecare.

În plus, în perioada 2012 - 2013, Darius Vâlcov a primit de la omul de afaceri, prin intermediul mai multor firme, suma de 3.080.000 lei. 

×
Subiecte în articol: Minel Florin Prina Milano Slatina
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close