Antena 3 CNN Actualitate Minerii din Gorj vor să iasă la pensie, însă dosarele de pensionare le-au fost blocate fără motiv: "Este un abuz!"

Minerii din Gorj vor să iasă la pensie, însă dosarele de pensionare le-au fost blocate fără motiv: "Este un abuz!"

Este scandal între minerii din Gorj şi preşedintele Casei Naţionale de Pensii pe legea care prevede pensionarea acestei categorii cu 13 ani mai devreme. Deşi legea există, Casele de Pensii nu o pun în aplicare pe motiv că ea trebuie îmbunătăţită.

de Alexandra Axinia    |    11 Iun 2023   •   09:18

 În tot acest timp, dosarele de pensii ale minerilor sunt blocate fără să li se dea un răspuns. Sindicatele din minerit au anunţat că depun plângere împotriva lui Daniel Baciu pentru nerespectarea legii.

Peste 100 de oameni s-au strâns în fața prefecturii din Gorj, nemulțumiți de faptul că legea care prevede pensionarea cu 13 ani mai devreme nu este aplicată.

Citeşte şi: Noi reguli pentru pensii. Românii care vor fi impozitaţi şi care va fi baza de calcul

Revoltați că nu au reușit să ajungă la nicio soluție, minerii au anunțat că îl vor da în judecată pe directorul Casei Naționale de Pensii.

La rândul său, Daniel Baciu, directorul Casei de Pensii a declarat faptul că își dorește și va încerca să rezolve această problemă care devine o criză socială.

Aproximativ 900 de angajați ai complexului energetic Oltenia îndeplinesc la acest moment condițiile de pensionare.

×
Subiecte în articol: greva mineri Gorj pensie
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close