Antena 3 Actualitate Mineri în greva foamei în fața Guvernului: "Pur și simplu ne aruncă în stradă!"

Mineri în greva foamei în fața Guvernului: "Pur și simplu ne aruncă în stradă!"

de Gabriela Mladin    |    12 Apr 2021   •   09:54
Mineri în greva foamei în fața Guvernului: "Pur și simplu ne aruncă în stradă!"

Șapte mineri din cadrul Compleului Energetic Oltenia protestează de astăzi în București. Minerii sunt nemulțumiți de lipsa de reacție din partea guvernanților faţă de solicitarea de reducere a vârstei de pensionare de la 65 de ani la 55. Ei sunt hotărâți să stea în greva foamei până când cineva îi va asculta iar revendicările le vor fi îndeplinite.

Minerii protestatari sunt nemulțumiți de lipsa de reacție din partea guvernanților față de reducerea vârstei de pensionare de la 65 la 55 de ani. 

”Am venit într-un număr mai mic pentru a atrage atenția Guvernului că avem un proiect de lege PLX 75/2021 prin care se cere reducerea vârstei de pensionare. Compania noastră, Complexul Energetic Oltenia se află într-un proces de restructurare. Sunt niște directive europene prin care se pot obține fonduri pentru reducerea vârstei de pensionare. Noi dorim trecerea în grupă specială de la vârsta standard, dar numai a angajaților care lucrează în producție. La noi situația este foarte grea, nu există investiții, oamenii politici de acolo au legături cu firme de casă cu această companie.

 

"Vor veni mai mulți mineri aici în greva foamei dacă nu se vor lua măsuri"

Am venit pentru că acest proiect al nostru se tergiversează pentru că doi parlamentari de Gorj nu doresc reducerea vârstei de pensionare. Vor ca noi să rămânem forță de muncă ieftină pentru firmele lor. Sunt oameni care au boli de inimă, au stenturi pe la inimă, la vârsta de 55 de ani. Parlamentarii spun că impactul financiar este foarte mare, dar este o directivă europeană care spune că unitățile miniere care se află într-un program de restructurare pot beneficia imediat de un ajutor de stat pentru reducerea vârstei de pensionare și alte facilități.

În Polonia minerii când sunt restructurați li se dă 26.000 de euro, li se acordă alte facilități să găsească alt loc de muncă. La noi pur și simplu ne aruncă în stradă. Vor veni mai mulți mineri aici în greva foamei dacă nu se vor lua măsuri”, a declarat liderul sindical Nicu Bunoaică, în direct la Antena 3.

 

×
Subiecte în articol: mineri greva foamei

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close