Antena 3 CNN Actualitate Raluca Turcan: "Sper că, după acordul încheiat, minerii blocaţi în subteran vor ieşi la suprafaţă!"

Raluca Turcan: "Sper că, după acordul încheiat, minerii blocaţi în subteran vor ieşi la suprafaţă!"

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a prezentat rezultatele negocierilor purtate cu liderii minerilor care protestează pentru plata salariilor restante

Raluca Turcan: "Sper că, după acordul încheiat, minerii blocaţi în subteran vor ieşi la suprafaţă!"
Sursa foto: Agerpres
de Georgiana Adam    |    22 Feb 2021   •   17:04

"Minerii sunt o categorie socială greu încercată. Este rolul nostru să găsim soluții de rezolvare a situației dificile în care se află aceștia.

După ample consultări atât cu primul-ministru și cu reprezentanți ai Ministerului Energiei, cât și cu reprezentanții minerilor, cărora le mulțumesc pentru dorința de a se implica în identificarea unei soluții, am decis următoarele:

  • 1. Prin Ordonanță de urgență elaborată împreună cu Ministerul Energiei și publicată deja în Monitorul Oficial se va permite plata salariilor restante;
  • 2. Vom aproba prin Hotărâre de Guvern chiar în ședința de astăzi normele metodologice și procedura de acordare a acestor plăți;
  • 3. Vom aloca bani în trei tranșe de plată pentru:
    • a. Plata salariilor pe trei luni și a ajutorului de încălzire;
    • b. Acordarea de salarii compensatorii pentru cei care ies la pensie;
    • c. Vor fi plătite tichetele de masă și transportul la și de la locul de muncă pentru acești angajați.

Astfel, în datele de 25 și 26 februarie, minerii își vor putea deja primi drepturile salariale și o parte dintre beneficiile restante, tichetele de masă și costurile de transport.

Pe de altă parte, compania Energetică Hunedoara câștigă 3 luni în care își poate reorganiza activitatea și poate prezenta un plan de dezvoltare.

Îmi exprim speranța că cei 70 de mineri blocați în mină vor înceta greva, vor ieși la suprafață și, prin soluțiile agreate azi, vom avea o redresare pe termen lung a activităților din jurul Complexului Hunedoara", a scris Turcan pe Facebook.

➡️ Minerii sunt o categorie socială greu încercată. Este rolul nostru să găsim soluții de rezolvare a situației dificile...

Publicată de Raluca Turcan pe Luni, 22 februarie 2021

În replică, minerii blocaţi în subteran spun că vor ieși la suprafața doar dacă vor vedea documentul semnat cu acordul încheiat la București.

În aceste condiţii, oficialii guvernamentali implicaţi în negocieri s-au mobilizat pentru a trimite urgent acordul către protestatari.

×
Subiecte în articol: mineri Raluca Turcan
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close