Antena 3 CNN Actualitate Minerii de la Lonea AU AJUNS în Petroşani. Sediul Companiei Huilei, EVACUAT

Minerii de la Lonea AU AJUNS în Petroşani. Sediul Companiei Huilei, EVACUAT

Minerii de la Lonea AU AJUNS în Petroşani. Sediul Companiei Huilei, EVACUAT
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Mar 2012   •   12:30
UPDATE 13.15 - O delegaţie a minerilor, din care face parte şi liderul de sindicat Tiberiu Cozma, a intrat la discuţii la directorul general al CNH, Constantin Jujan.

UPDATE 13.00
- Cei aproximativ 150 de mineri din schimbul al doilea de la Mina Lonea au ajuns la sediul CNH, unde scandează "Hoţii, hoţii", "Ne-aţi minţit".

Minerii din schimbul al doilea de la Lupeni, care au protestat în sala de pontaj, au plecat şi ei spre sediul CNH Petroşani

-----------------------

Sute de mineri de la Exploatarea Minieră Lonea şi Lupeni au plecat luni, în jurul orei 11,00, pe jos, spre sediul Companiei Naţionale a Huilei (CNH) din Petroşani. Ortacii au refuzat să mai intre în subteran în această dimineaţă.

Potrivit unor surse al Antena 3, sediul Companiei Naţionale a Huilei a fost evacuat de jandarmi.

Minerii fac parte din schimburile unu şi doi şi vor urma traseul de aproape zece kilometri între oraşele Petrila şi Petroşani.

Oamenii sunt nemulţumiţi de condiţiile de lucru şi de faptul că revendicările nu le-au fost ascultate.



La începutul acestui an, minerii au căzut de acord cu Ministerul Economiei asupra unor modificări în contractul de muncă, dar acestea nu au fost respectate.

Ministerul Economiei a încheiat un protocol cu sindicatele minerilor din CNH privind acordarea ultimei tranşe din salariile compensatorii ale celor 900 de angajaţi disponibilizaţi în 2011 din companie, precum şi creşterea preţului de vânzare a huilei către producătorii de electricitate.

Protocolul face referire şi la actualizarea grilei de salarizare prin indexarea sporului de pericol, dar şi la angajarea forţei de muncă tinere la CNH.



×
Subiecte în articol: Petrosani Ministerul Economiei
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close