Antena 3 CNN Actualitate MApN cere Primăriei Corbu să nu mai autorizeze construcții de niciun fel pe plajă

MApN cere Primăriei Corbu să nu mai autorizeze construcții de niciun fel pe plajă

Ministerul Apărării Naționale a cerut primăriei comunei Corbu să nu mai emită autorizații de construire "de orice fel sau destinație" în proximitatea cazărmii 3501 Capul Midia. Restricțiile vizează inclusiv toată plaja Corbu.

MApN cere Primăriei Corbu să nu mai autorizeze construcții de niciun fel pe plajă
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    25 Mai 2022   •   22:46

În adresa solicitată primăriei, MApN anunță că pe o rază de 1,5 km față de limita exterioară a cazărmii (situată în zona litorală) nu sunt permise construcții de orice fel,  potrivit Dobrogea Live.

Motivul invocat este că aceste construcții și instalațiile aferente produc paraziți în spectrul electormagnetic, care afectează funcționarea echipamentelor militare.

Proiectele imobiliare de pe plaja Corbu, blocate de MApN

MApN atrage atenția și că sănătatea populației poate fi afectată, ținând cont de faptul că tehnica militară din cazarmă emite radiații foarte puternice, de zeci de Kw. De aceea, recomandarea este ca pe plaja din Corbu să nu fie permise nici măcar amenajările provizorii de sezon.

Primarul comunei Corbu, Vasile Lumînare, se scuză și afirmă că Direcția de Urbanism din cadrul Primăriei nu l-a înștiințat că nu putea emite Autorizație de Construire fără avizul Statului Major, însă în prezent se conformează rigorilor.

×
Subiecte în articol: Ministerul Apararii Nationale Corbu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close