Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Culturii a depus dosarul Roșia Montană la UNESCO

Ministerul Culturii a depus dosarul Roșia Montană la UNESCO

Ministerul Culturii a depus dosarul Roșia Montană la UNESCO
de S.T.    |    05 Ian 2017   •   15:36

Ministerul Culturii a trimis miercuri la UNESCO dosarul „Peisajul Cultural Minier Roşia Montană”, se arată pe site-ul ministerului.

„Depunerea dosarului pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial a fost făcută cu asumarea ministrului Culturii, Corina Şuteu, după informarea şi consultarea premierului Dacian Cioloş şi cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe”, menţionează sursa citată.

Potrivit site-ului instituţiei, „depunerea dosarului 'Roşia Montană' la UNESCO finalizează un proces început încă din 2011 (când Comisia Naţională a Monumentelor Istorice a recomandat oficial Ministerului Culturii includerea Roşiei Montane în patrimoniul UNESCO) şi continuat în mandatul Guvernului condus de Dacian Cioloş, prin adăugarea Roşiei Montane pe Lista Indicativă a României la UNESCO în februarie 2016”.

În prezent, România are şase poziţii culturale şi una naturală în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Bisericile cu pictură exterioară din Moldova, Mănăstirea Horezu, Satele cu biserici fortificate din Transilvania, Cetăţile dacice din Munţii Orăştiei, Centrul istoric al Sighişoarei, Bisericile de lemn din Maramureş şi Delta Dunării.

×
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close