Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Culturii a plătit pe drepturi de autor lucrări pentru instalarea caloriferelor

Ministerul Culturii a plătit pe drepturi de autor lucrări pentru instalarea caloriferelor

Ministerul Culturii a plătit pe drepturi de autor lucrări pentru instalarea caloriferelor
Sursa foto: Foto: Antena 3
03 Dec 2010   •   20:17

Guvernul Boc a tăiat drepturile de autor. Dar, tot Guvernul Boc le-a folosit ca să instaleze calorifere. Ministerul Culturii a plătit pe drepturi de autor lucrări pentru înlocuirea instalaţiilor sanitare sau a aparatelor de aer condiţionat în două muzee din ţară. Sunt "opere de artă" de 26 de milioane de euro.

Pentru reamanajarea Muzeului Antipa, Ministerul Culturii a cheltuit anul trecut treisprezece milioane de euro. Până aici, nimic rău. Banii au fost însă atribuiţi unei singure firme, printr-un contract de drepturi de autor. Asta arată un raport al corpului de control al Primului Ministru.

Tot pe drepturi de autor au fost plătite însă şi instalarea unor aparate de aer condiţionat şi înlocuirea toaletelor.

Fostul ministrul spune că actele au fost semnate în noiembrie 2008, înainte ca el să fie numit în funcţie. Banii au fost însă alocaţi de minister, în 2009, chiar dacă Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice avertizase că lucrările respective nu pot fi încadrate în categoria drepturi de autor.

Totuşi, situaţia s-a repetat anul trecut, când acelaşi tip de contract a fost încheiat şi pentru reamenajarea Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, de la Cluj. Şi acolo inspectorii guvernamentali au descoperit că, printre altele, cei 13 milioane de euro au fost folosiţi la înlocuirea sau refacerea finisajelor interioare la pardoseală, pereţi şi tavane.

×
Subiecte în articol: ministerul Culturii
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close