Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Culturii cere retragerea imediată a imaginii lui Eminescu din campanie contra bolilor venerice

Ministerul Culturii cere retragerea imediată a imaginii lui Eminescu din campanie contra bolilor venerice

Ministerul Culturii cere retragerea imediată a imaginii lui Eminescu din campanie contra bolilor venerice
de M.Z.    |    25 Iul 2014   •   08:51
Ministerul Culturii (MC) a solicitat renunţarea la folosirea în scop comercial şi abuziv a portretului lui Mihai Eminescu dintr-o campanie publicitară on-line ce promovează un test pentru depistarea bolilor venerice, considerând că "acest gen de acţiune este revoltătoare", informează un comunicat de presă al instituţiei.
 
Totodată, Ministerul Culturii precizează că "articolul 30, alin (6) din Constituţia României prevede că libertatea de exprimare nu poate prejudicia demnitatea, onoarea, viaţa particulară a persoanei şi nici dreptul la propria imagine".
 
De asemenea, MC spune că "o altă reglementare aplicabilă dreptului la propria imagine se regăseşte în Legea nr. 148/ 2000 (art.6, lit.f.) care interzice prejudicierea imaginii, onoarei, demnităţii şi vieţii particulare a persoanelor".
 
În consecinţă, Ministerul Culturii solicită firmei care derulează această campanie publicitară să respecte prevederile legale cu privire la bunele uzanţe ale operei lui Mihai Eminescu, iar, pentru a nu contraveni exploatării normale a operei, să renunţe imediat la folosirea în scop comercial a imaginii poetului.
 
În urmă cu câteva zile, firma Veneris a lansat o campanie on-line de promovare a unui test pentru depistarea bolilor venerice, compania folosindu-se de imaginea poetului Mihai Eminescu.
 
"Bolile cu transmitere sexuală nu sunt ceva nou. Singura diferenţă e Veneris. Unicul kit de autotestare BTS (boli cu transmitere sexuală, n.r.) din România disponibil online şi în farmacii", scria marţi pe pagina de Facebook a Veneris, textul fiind ilustrat cu imaginea poetului Mihai Eminescu.

×
Subiecte în articol: Mihai Eminescu ministerul Culturii
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close