Antena 3 CNN Actualitate Ministerul de Interne a prezentat trei autospeciale pentru intervenţia în caz de calamităţi

Ministerul de Interne a prezentat trei autospeciale pentru intervenţia în caz de calamităţi

Ministerul de Interne a prezentat trei autospeciale pentru intervenţia în caz de calamităţi
19 Noi 2008   •   10:01

Trei autospeciale pregătite să intervină în caz de dezastre au fost prezentate miercuri la sediul Ministerului de Interne. Acestea vor fi preluate de către Inspectoratele de Urgenţă din trei judeţe.
Cele 3 autospeciale destinate intervenţiei la dezastre, accidente colective şi calamităţi vor ajuta echipele de medici să ajungă mai rapid în zonele cu probleme şi să acorde primul ajutor mai multor pacienţi deodată. O singură Ambulanţă costă 130.000 de euro, iar în proiectul ministerului sunt prevăzute achiziţionarea de alte 50 de maşini de acest fel. Noile autospeciale sunt dotate cu echipamente de prim ajutor, intervenţie în caz de necesitate şi pot transporta până la 11 victime.
Deocamdată cele trei autospeciale vor fi repartizate la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă al Municipiului Bucureşti, Iaşi şi Mureş. La prezentarea de la ministerul de Interne au participat ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolaescu, şi subsecretarul de stat în MSP, Raed Arafat, care a declarat că intenţa este ca toate judeţele să fie echipate cu o astfel de autospecială. Raed Arafat a atras atenţia că noile maşini trebuie folosite doar în situaţii speciale.
Ministrul Sănătăţii Eugen Nicolăescu susţine că România poate deveni un model în ceea ce priveşte medicina de urgenţă. Probleme sunt însă cu personalul medical.
Antena3.ro

×
Parteneri
Discuţii între România şi SUA pentru apărarea împotriva dronelor
x close