Revoluție la Ministerul Economiei: De joi, sunt publicate on-line toate contractele mai mari de 5.000 de euro

de Georgiana Adam    |    18 Feb 2021   •   09:46
Revoluție la Ministerul Economiei: De joi, sunt publicate on-line toate contractele mai mari de 5.000 de euro

Ministrul Economiei, Claudiu Nasui, a anunțat că toate contractele semnate de minister vor fi publicate pe o platformă din mediul on-line. Totodată, ministrul a spus că va fi instituită o procedură care va opri completarea unei facturi în situația în care contractul nu este pe noua platformă.

Platforma poate fi accesată începând de joi. Acolo sunt publicate contractele cu o valoare mai mare de 5.000 de euro, a explicat Claudiu Nasui, pe pagina sa de Facebook.

„Ministerul economiei publică toate contractele cu statul. În primele zile de mandat am cerut toate contractele încheiate de minister în valoare de peste 5.000 de euro. Ele nu trebuie să rămână doar la ministru, ci trebuie să fie văzute de toți contribuabilii (...) O platformă în care să fie disponibile absolut toate detaliile din contracte. E o platformă în care informația va fie ușor de găsit de oricine este interesat. Această platformă o lansăm azi pentru ministerul economiei”, a anunțat, pe Facebook, ministrul Economiei.

Claudiu Nasui anunță și alte măsuri asemănătoare.

„De îndată ce ne putem organiza în minister de sine stătător, vom modifica procedura de lucru astfel încât nicio factură pentru un contract de peste 5.000 de euro să nu mai poată fi făcută dacă contractul nu este deja urcat în această platformă publică. Se zice că la stat un leu din trei este furat sau risipit. Vă las pe dumneavoastră să vedeți dacă se verifică”, a precizat Nasui.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close