Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educaţiei a făcut publice cifrele violenţelor din şcoli

Ministerul Educaţiei a făcut publice cifrele violenţelor din şcoli

Ministerul Educaţiei a făcut publice cifrele violenţelor din şcoli
Sursa foto: Foto: glasul-hd.ro
10 Oct 2015   •   08:51

În fiecare zi, în şcoli sunt raportate peste 70 de cazuri de violenţă. Fetele se bat din cauza băieţilor, iar băieţii se bat din plăcere. 

 
Ultimele cifre date de Ministerul Educaţiei arată aproape 19.000 de cazuri, iar profesorii spun că majoritatea  elevilor violenţi sunt bătuţi acasă. Nici dascălii nu sunt ocoliţi de abuzuri din partea lor. 
 
În 2015, într-o singură zi, sunt raportate aproximativ 75 de cazuri de violenţă în şcoli. 
 
Ministerul Educaţiei a anunţat pentru prima dată numărul cazurilor de violenţă: Aproape 19.000 într-un an. Vorbim despre cazurile raportate, pentru că în realitate mulţi elevi se tem să reclame bătăile primite la şcoală. 
 
În prezent, măsurile luate împotriva elevilor violenţi sunt exmatricularea şi scăderea notei la purtate, însă oficialii din Educaţie vor să încerce şi alte măsuri.
 
Conflictele dintre elevi şi profesori sunt şi ele tot mai frecvente şi se întâmplă ca dascălii să fie bătuţi şi înjuraţi chiar în timpul orelor.
 
Profesorii spun că majoritatea elevilor violenţi sunt bătuţi acasă.
 
Şase din 10 copii de până în 14 ani sunt supuşi în mod constant abuzurilor din partea familiei. Ei pot ajunge la depresie, tulburari de conduită sau chiar consum de droguri şi alcool.
 

×
Subiecte în articol: violente cifre Ministerul Educației
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close