Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educaţiei a pierdut proiecte de 100 milioane euro. Oficialii dau vina pe oamenii plecaţi în concediu

Ministerul Educaţiei a pierdut proiecte de 100 milioane euro. Oficialii dau vina pe oamenii plecaţi în concediu

Ministerul Educaţiei a pierdut proiecte de 100 milioane euro. Oficialii dau vina pe oamenii plecaţi în concediu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    25 Aug 2013   •   18:28

Proiecte de 100 de milioane de euro în învăţământ au fost pierdute din cauza unei lipse de comunicare a Ministerului Educaţiei. Prelungirea termenului până la care puteau fi selectaţi parteneri privaţi pentru minister nu a mai avut loc, pentru că în instituţie sunt foarte mulţi oameni plecaţi în concediu.

Ofertele anunţate de Ministerul Educaţiei se referau la programul operaţional dezvoltarea resurselor umane. Este vorba despre 51 de anunţuri de selectare de parteneri privaţi pentru depunerea de proiecte care totalizează 100 de milioane de euro.

Proiectele au fost anunţate de minister pe 23 iulie, doar că termenul-limită de depunere era două zile mai târziu. Secretarul general al Ministerului Educaţiei, Gabriel Ispas, spune însă că termenul de depunere nu a putut fi prelungit pentru data de 28 august, astfel că proiectele nu au putut fi încărcate în sistemul de proiecte europene în timp util. Ca urmare, Ministerul nu a depus niciun proiect care să aibă parteneri privaţi si nici nu o mai poate face la aceasta oră.

Un lucru este cert, bâlbâiala a dus la pierderea celor 100 de milioane de euro. Oficialii Ministerului se justifică şi spun că instituţia nu are personal suficient, şi că vara este oricum o perioadă foarte aglomerată în educaţie, având în vedere organizarea examenelor naţionale: bacalaureat, evaluare naţională, titularizare respectiv definitivat.

Acelaşi secretar din minister susţine relaxat că sistemul educaţional nu a suferit nicio pierdere în urma neînţelegerilor legate de proiectele POSDRU.

×
Subiecte în articol: Remus Pricopie Ministerul Educației
Parteneri
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close