Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educației micşorează numărul elevilor în clasă! Ordinul a fost deja trimis către Monitorul Oficial

Ministerul Educației micşorează numărul elevilor în clasă! Ordinul a fost deja trimis către Monitorul Oficial

Ministrul Educaţiei, Sorin Mihai Cîmpeanu, a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu în învăţământul liceal cu frecvenţă - zi, se va reduce cu doi, conform unui comunicat de presă transmis joi seară de către instituție.

Ministerul Educației micşorează numărul elevilor în clasă! Ordinul a fost deja trimis către Monitorul Oficial
de Mia Lungu    |    21 Ian 2021   •   21:44

Joi, a fost transmis la Monitorul Oficial Ordinul de Ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat, evidenţa efectivelor de preşcolari şi elevi şcolarizaţi în unităţile de învăţământ particular, precum şi emiterea avizului conform în vederea organizării reţelei unităţilor de învăţământ preuniversitar pentru anul şcolar 2021-2022.

Astfel, decizia de astăzi modifică OMEC nr. 5599/2020. Numărul elevilor care vor putea participa la lecții în sălile de clasă se modifică astfel:

- de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică şi învăţământul profesional, inclusiv dual, precum şi pentru filiera vocaţională - profil sportiv, teologic, pedagogic şi învăţământul liceal de artă;

- de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.

Având în vedere modificările promovate, activităţile specifice mobilităţii personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea şi vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unităţile de învăţământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător.

Astfel, inspectoratele şcolare vor transmite până la data de 1 februarie 2021 la Ministerul Educaţiei proiectele planurilor de şcolarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de şcolarizare pentru învăţământul preuniversitar de stat.

Președintele Klaus Iohannis: "Din 8 februarie se redeschid majoritatea școlilor"

"Am avut până adineaori o discuție foarte importantă cu premierul, cu ministrul Educației, ministrul Sănătății și alte personalități din domeniu. Tema discuției a constat în: deschidem sau nu deschidem școlile pentru învățământul față în față.

Și pot să vă comunic că am ajuns – în unanimitate, cei care au participat la discuție – la o concluzie extrem de importantă. Începând din semestrul II, adică după vacanța de o săptămână care urmează la începutul februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul II, majoritatea școlilor se vor redeschide.

Asta, evident, în condițiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum am avut evoluțiile în ultimele săptămâni. Asta însemnând: majoritatea școlilor se redeschid, elevii se întorc la școală.

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close