Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educaţiei va propune Executivului un nou examen de bacalaureat pentru 2010

Ministerul Educaţiei va propune Executivului un nou examen de bacalaureat pentru 2010

Ministerul Educaţiei va propune Executivului un nou examen de bacalaureat pentru 2010
20 Aug 2009   •   22:21

La sfârşitul acestei luni, ministerul Educaţiei va propune Guvernului un nou tip de examen de bacalaureat pentru 2010, printr-o ordonanţă de urgenţă. Dacă propunerea nu va fi adoptată, examenul de bacalaureat va rămâne la fel cu cel din acest an, însă subiectele nu vor mai fi postate pe site-ul Ministerul Educaţiei Cercetării şi Inovării (MECI), informează Mediafax. Ordonanţa de urgenţă cu privire la examenul de bacalaureat din 2010 va fi prezentată Executivului pe 27 august.

Dacă ordonanţa va fi aprobată, examenul de bacalaureat va consta din trei probe: la Limba română scris, la Matematică, pentru filiera tehnologică, real şi o parte din vocaţional, şi Istorie, pentru uman şi cealaltă parte din vocaţional. A treia probă este una la alegere între Fizică, Biologie, Chimie sau Informatică pentru real, tehnologic şi o parte din vocaţional, iar pentru uman şi cealaltă parte din vocaţional, la alegere între disciplinele socio-umane, respectiv Geografie, Logică, Filosofie, Psihologie, Economie, potrivit secretarului de stat pentru învăţământ preuniversitar, citat de Mediafax.

De asemenea, în semestrul al II-lea din timpul anului şcolar, elevii claselor a XII-a vor susţine obligatoriu două teste de competenţă, notate cu calificative. Este vorba de un test de competenţă lingvistică (limbi moderne), iar al doilea de competenţă în comunicare (limba română). La alegere, candidaţii au posibilitatea de a susţine şi un test de informatică, pentru care vor obţine un certificat.


În altă ordine de idei, secretarul de stat a mai precizat că admiterea la liceu va fi modificată cu siguranţă printr-un ordin de ministru. "Astfel, admiterea în liceu pentru acest an, care este unul de compromis, va reprezenta 50 la sută media celor patru ani, 25 la sută rezultatul la teza cu subiect unic din clasa a VII-a şi 25 la sută rezultatul la testul naţional, introdus în premieră în anul şcolar 2009-2010. Acest test naţional înlocuieşte tezele unice şi este gândit ca un test care verifică adaptarea la viaţă a candidaţilor", a explicat secretarul de stat.

Antena3.ro

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close