Antena 3 CNN Actualitate Ministerul Educaţiei vrea să investească în jucării antistres pentru copiii de la grădiniţă

Ministerul Educaţiei vrea să investească în jucării antistres pentru copiii de la grădiniţă

Ministerul Educaţiei vrea să investească în jucării antistres pentru copiii de la grădiniţă
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    16 Aug 2011   •   21:51

Acum un an, ministrul educaţiei voia să cumpere păpuşi cu handicap pentru copiii din grădiniţe. Acum, instituţia este gata să dea aproape două milioane de euro pentru păpuşi de mânuit, mulaje dentare şi mingi antistres. Asta deşi în România există încă grădiniţe fără grupuri sanitare, iar banii europeni alocaţi pentru reabilitarea lor sunt foarte puţini.

Specialiştii din cadrul ministerului Educaţiei au decis să comande câte o păpuşă una pentru fiecare dintre cele 11.700 de grădiniţe. Au mai adăugat pe lista de achiziţii şi câte un set de mulaje de dinţi, semne de circulaţie şi balanţe cu numărătoare. Toate articolele fac parte din lista de dotări minimale pentru grădiniţe, listă întocmită de inspectorii de specialitate din Minister.

Anul trecut, când ministrul Funeriu a comandat păpuşi cu handicap pentru dotarea grădiniţelor, contractul de aproape trei milioane de euro a fost adjudecat de o firmă din construcţii. Firma aparţinea unui important sponsor al principalului partid de guvernare.

 
Get Adobe Flash player

×

ȘTIRI

Guvernul vrea să oprească greva profesorilor cu 1.500 de lei în plus. Cum au reacţionat sindicatele

Parteneri
Este oficial! Salariile care cresc de la 1 iunie 2023
x close