Antena 3 Actualitate Ministerul Energiei are un nou secretar de stat, numit de UDMR

Ministerul Energiei are un nou secretar de stat, numit de UDMR

de Georgiana Adam    |    26 Feb 2021   •   17:32
Ministerul Energiei are un nou secretar de stat, numit de UDMR

​​​​​​​Consiliul Permanent al UDMR a decis în ședința de vineri, numirea lui Derzsi Ákos în fucţia de secretar de stat în Ministerul Energiei.

Derzsi Ákos, noul secretar de stat în Ministerul Energiei, este inginer minier, specialist în domeniul securității și sănătății în muncă.

S-a născut în județul Harghita în 1962. Absolvent al Institutului de Mine din Petroșani, cu studii de masterat în Științe Administrative (Universitatea Babeș-Bolyai Cluj-Napoca), Derzsi Ákos şi-a început activitatea profesională la Exploatarea Minieră Șuncuiuș (jud. Bihor), iar în perioada 1996–2007 a fost inspector, inspector șef și inspector șef adjunct la Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor.

În perioada 2007–2008 a fost secretar de stat la Ministerul Muncii, coordonator al Departamentului Strategie și Ocupare Forță de Muncă.

În perioada 2008–2012 a fost deputat în Parlamentul României, membru în Comisia de sănătate și secretar al Comisiei pentru Afaceri Europene.

În mandatul 2016–2020 a fost senator, președinte al Comisiei pentru drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități și membru în Comisia de muncă al Senatului precum și trezorier în Uniunea Interparlamentară (UIP).

Este vicepreședinte al Mișcării Creștin Democrate Maghiare din România.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close